Annons

Populärt konditori ska säljas: Stora möjligheter – ”Ett livsverk”

Köpingsviks Konditori med anor från 1940-talet ligger nu ute till försäljning. Huset mitt i byn innehåller både bageri och café samt en bostad i övre plan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Köpingsvik • Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 28 september 2021
På markplan återfinns cafélokalen med kök, kakdiskar, serveringslokal och en braskamin.
På markplan återfinns cafélokalen med kök, kakdiskar, serveringslokal och en braskamin.Foto: Svensk fastighetsfömedling

Bageriet finns på nedre plan fullt utrustad maskinellt och på markplan finns cafélokalen som har kök med beredningsytor, kakdiskar, diskrum med mera.

På övre plan finns en lägenhet som är 135 kvadratmeter stor med loft, balkong och stor altan åt två håll med bland annat milsvid havsutsikt.

Annons

På tomten finns även en huslänga med bland annat lager, förråd och personalutrymmen. Det finns också förberett med ritningar på ett antal uthyrningsrum som skulle kunna byggas på tomten.

– De nya ägarna kommer att köpa ett livsverk och jag tycker det vore väldigt roligt om en familj vill ta över rodret för detta fantastiskt fina ställe. Det är ett otroligt fint skick i varje detalj och likadant med alla maskiner, det är verkligen bara att flytta in, säger mäklaren Kjell Jakobsson, från Svensk Fastighetsförmedling.

– Trots att verksamheten har drivits med hög kvalitet så finns det utvecklingsmöjligheter. Man skulle exempelvis kunna ha kvällsöppet med smörrebröd, öl och vin vilket jag tror skulle vara jättebra i Köpingsvik som har ett för litet utbud av restauranger, fortsätter han.

Varför väljer ägarna att sälja?

– De känner att de vill gå vidare i livet och hitta på något annat. Nu känner de att läget att sälja är rätt med tanke på Öland och Köpingsviks stora popularitet.

Vad tror du om slutpriset?

– Vi har valt att använda oss av ett anbudsförfarande och har kommit överens med ägarna om att inte spekulera kring det.

Under oktober kommer totalt tre visningar att arrangeras och sista anbudsdatum är den 1 november.

Köpingsviks Konditori har anor från 1940-talet och söker nu en ny ägare.
Köpingsviks Konditori har anor från 1940-talet och söker nu en ny ägare.Foto: Svensk fastighetsförmedling
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons