Annons

Populärt konditori får ny ägare

Köpingsviks Konditori med anor från 1940-talet har sedan några år tillbaka varit ute till försäljning. Huset mitt i byn innehåller både bageri och café samt en bostad i övre plan. Nyligen blev det klart med nya ägarna.
Köpingsvik • Publicerad 31 juli 2023 • Uppdaterad 2 augusti 2023
Köpingsviks konditori är sålt.
Köpingsviks konditori är sålt.Foto: Svensk Fastighetsförmedling

– Det är ett otroligt fint skick i varje detalj och likadant med alla maskiner, det är verkligen bara att flytta in, sa mäklaren Kjell Jakobsson från Svensk Fastighetsförmedling i en tidigare intervju med Ölandsbladet.

Bageriet finns på nedre plan fullt utrustad maskinellt och på markplan finns cafélokalen som har kök med beredningsytor, kakdiskar, diskrum med mera. På övre plan finns en lägenhet som är 135 kvadratmeter stor med loft, balkong och stor altan åt två håll med bland annat milsvid havsutsikt.

Annons

Det finns även en huslänga med bland annat lager, förråd och personalutrymmen.

Priset för Köpingsviks konditori blev enligt Hemnet 13 miljoner kronor.

Ölandsbladet har varit i kontakt med de nya ägarna som vill avvakta med att gå ut med sina namn i nuläget.

— Vi håller på att ta fram en strategi för att det ska fortsätta vara så bra som det har varit. Det viktiga är att det blir lika bra som innan, det är iallafall vår målsättning, skriver en av ägarna till Ölandsbladet i ett sms och berättar att de tar över nästa år.

De förra ägarna vill avvakta med att uttala sig om försäljningen.

”Det är ett otroligt fint skick i varje detalj och likadant med alla maskiner”
Kjell Jakobsson, Svensk Fastighetsförmedling.
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons