Annons

Populära krogen öppnar med ny ägare: Utvecklar konceptet – ”Testa nya smaker”

Krogen The Red Door Saloon har haft stängt i några veckor men på onsdag är det dags för nypremiär, då blir det med en ny delägare vid rodret och ett vidareutvecklat koncept.
Borgholm • Publicerad 30 januari 2023 • Uppdaterad 31 januari 2023
Jem Dalkvist, Karl Thomas och Jenny Berglund har vidareutvecklat konceptet på The Red Door Saloon.
Jem Dalkvist, Karl Thomas och Jenny Berglund har vidareutvecklat konceptet på The Red Door Saloon.Foto: Alexander Jensen

Karl Thomas och Jenny Berglund öppnade The Red Door Saloon under skördefesten 2021 och då med konceptet country och kött. Nu är det klart att kökschefen Jem Dalkvist blir ny delägare. Han är 27 år gammal, kommer från Arvika och har jobbat i Borgholm de senaste två åren.

– Jag trivs väldigt bra här och vi kommer bra överens. Det ska bli spännande att driva restaurangen och vara med att utveckla den tillsammans med Karl och Jenny. Jag får fria händer i köket och det är en kocks dröm att få ha det på det sättet, säger Jem Dalkvist.

Annons

Hur kommer det sig att ni vill ta in Jem i som delägare?

– Det handlar om kontinuitet. Det är svårt att få tag i duktiga kockar och vi är så nöjda med Jem att vi vill ha honom här på lång sikt, säger Karl Thomas.

– Det är jag, Karl och Jem som jobbar ihop och vi har blivit som en familj. Vi trivs väldigt bra med varandra och vi vill verkligen ha honom kvar. Han är som en konstnär i köket och det är en stolthet att kunna servera gästerna hans maträtter, säger Jenny Berglund.

I och med Jems intåg vidareutvecklas också konceptet och menyn breddas till att innehålla en hel del maträtter med asiatiska smaker.

– Vi började med country och steak för vi kände att det saknades ett köttställe i Borgholm. Men i och med Jems inträde så vill vi ta tillvara på hans kunskaper i det asiatiska köket, säger Karl Thomas.

På onsdag öppnar de igen efter att ha haft stängt i några veckor och då blir det premiär för den nya menyn och även baren som är helt ny. Menyn kommer numera att vara uppdelad i de tre fasta avdelningarna dim sum, från grillen och rå.

– Man kan säga att dim sum är asiatisk tapas och vi kommer erbjuda ett antal mellanrätter och tanken är att ett sällskap beställer flera stycken och delar med varandra. Det tycker jag är ett trevligt sätt att äta på, säger Jem Dalkvist.

– Vi har serverat mellanrätter sedan i somras men nu blir ett fast inslag i menyn. Upplägget kommer att vara fast men vi kommer att byta ut rätterna på menyn emellanåt, berättar Jenny Berglund.

Här saknas innehåll

Några av dim sum-rätterna som finns på menyn är olika dumplings, friterad wonton och rostad anka. I avdelningen rå hittas maträtter som råbiff, laxtartar och sashimi och från grillen serveras exempelvis kyckling, entrecote och iberico.

– Jag gillar att testa nya smaker och experimentera för att göra en egen twist på maträtterna, säger Jem Dalkvist.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons