Annons

Poddstjärnorna sågar Ölandsbladets chefredaktör – ”En störd man”

Efter den omtalade krönikan om onödiga vårtal. Nu blir Ölandsbladets chefredaktör sågad av Alex Schulman och Sigge Eklund, i en av landets största poddar.
Öland • Publicerad 3 maj 2024
Alex Schulman och Sigge Eklund förstår inte vad Peter Boström har emot vårtal.
Alex Schulman och Sigge Eklund förstår inte vad Peter Boström har emot vårtal.Foto: Pressbild

Peter Boström, chefredaktör på Ölandsbladet, skrev i förra veckan en omtalad krönika, som handlade om den otacksamma uppgiften att vara vårtalare på valborgsmässoafton.

Ett utdrag: ”Men absolut värst är att stå på ett traktorflak, med femton sekundmeterns isande motvind, strejkande ljudanläggning och försöka säga något klokt inför en samling frusna människor som inget hellre vill än att få eld på den där brasan och kunna gå hem”.

Annons

Krönikan följdes av en intervju i P4 Kalmar där Peter Boström på ett humoristiskt sätt fick utveckla sina tankar. Det inslaget tar Alex Schulman och Sigge Eklund upp i sin podcast, som är en av landets största.

Avsnittet inleds med att varken Sigge Eklund och Alex Schulman verkar ha hört talas om traditionen med vårtal på valborgsmässoafton. Frågan tas upp för att Sigge har hört ett klipp från radioinslaget med Peter Boström, där de lyckas tolka honom som arg.

– En väldigt arg chefredaktör på Öland tycker det är ett otyg med vårtal på valborg, säger Sigge Eklund.

Sedan spelar de upp klippet.

– Det är otroligt, en sådan vrede för något som nästan inte finns, tycker Alex Schulman.

I radioinslaget säger Peter Boström att vårtal är viktiga för föreningar eftersom det förlänger kvällen och att de då kan sälja mer fika, korv och lotter.

– Det är intressant att få en inblick i föreningsuniversumet, säger Sigge och därefter påbörjas en diskussion som slutar i att Alex Schulman drar slutsatsen:

– Det här är ingen inblick i den ideella världen utan en inblick i en störd mans psyke. Det finns ingen människa som på riktigt har irriterat sig på ett vårtal.

Eklund: Men för honom är det ett brinn.

Schulman: Det är det jag menar, han är spännande.

Annons

Därefter påbörjar de en lång och humoristisk diskussion om vilket slags vårtal som ändå skulle göra Peter Boström nöjd och slutligen presenterar Sigge Eklund ett förslag som får Alex Schulman att utbrista:

”Ölands chefredaktör kommer gå upp i atomer”

Peter Boström väljer att ta kritiken med ro:

– Ha, ha, jag garvade åt Sigge och Alex. Hörde dem googla ”vårtal” i sändningen. Och då har de nog aldrig tvingats genomlida ett vårtal i verkligheten. Hoppas de klarar sig även fortsättningsvis!

Lyssna på avsnittet där poddar finns, exempelvis på Spotify:

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons