Annons

Plockar bort grillkolen ur sortimentet

Många butiker valde att plocka bort engångsgrillarna från sortimentet för en månad sedan. Trots att det nu är ett skärpt eldningsförbud är det en hel del handlare som väljer att sälja grillkol.
Öland • Publicerad 25 juli 2018
På Stenladan i Algutsrum har grillkolen tagits bort från hyllorna och får vänta på lagret tills eldningsförbudet är upphävt.
På Stenladan i Algutsrum har grillkolen tagits bort från hyllorna och får vänta på lagret tills eldningsförbudet är upphävt.Foto: Natalia Johansson

Stenladan i Algutsrum har däremot gått emot och valde under gårdagen att plocka bort grillkolen ur sitt sortiment. Mikael Thernström berättar varför de har valt att plocka bort kolen.

– Det är ju en stor brandrisk, man är livrädd för att det ska börja brinna.

Annons

Även Ica Supermarket i Borgholm stoppade all försäljning av grillkol och briketter vilket genererade många positiva uttalanden i kommentarsfältet på butikens sociala medier.

På bensinstationen Cirkle K i Färjestaden diskuterades frågan flitigt under dagen och de väntade på direktiv uppifrån om de ska sluta sälja tändvätska, grillkol och dylikt. Vid dagens slut stod det fortfarande oklart huruvida de skulle ta bort grillkolen eller inte. Under dagen hade de i alla fall inte sålt någonting av varken kol eller tändvätska.

– Man hoppas ju att folk tar sitt egna ansvar och förstår allvaret, säger Johan Johansson som är anställd på Cirkle K.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons