Annons

Petersson bäst i Bäst i test - ”Som ett rådjur i strålkastarljuset”

Deltidsölänningen Johan Petersson ligger sked med David Sundin och gör citronjuice med hjälp av en flaggstång i nya säsongen av Bäst i test.
– Otroligt modigt av David att låta mig ligga med min massiva tyngd på honom. Det hade gjort stor skada på honom om vi trillat i marken, säger Petersson.
Öland • Publicerad 1 februari 2024
David Sundin och Johan Petersson under inspelningen av Bäst i test.
David Sundin och Johan Petersson under inspelningen av Bäst i test.Foto: Pressbild/TV4

TV4 har tagit över SVT:s flaggskepp Bäst i test och till första säsongen har deltidsölänningen Johan Petersson tagit plats i gänget som utför kluriga tester under David Sundins ledning.

– Ibland kände jag mig verkligen som ett rådjur i strålkastarljuset och man undrade hur det skulle bli underhållning för två miljoner tittare av det.

Annons

– Men jag tvekade inte att tacka ja när David frågade mig. Det är ju inte ett IQ-test som ett frågeprogram där man direkt kan visa sin okunskap utan mer som ett kreativitetstest där det finns lite mer tolerans.

Tre avsnitt har sänts hittills och Petersson har bjudit på en del fantasifulla lösningar på problemen. Som att göra citronjuice med hjälp av en flaggstång.

– Jag sa direkt när jag kom till huset där vi spelade in att jag vill fälla flaggstången. En del saker sätter produktionen stopp för men här hejade de på mig och tyckte att jag skulle göra det. Och det blev ju bra.

Petersson har också hunnit med att stoppa David Sundin i en kladdig soptunna, äta den stinkande frukten Durian och ligga med hela sin tyngd över David Sundin i en hängmatta gjord av en presenning.

Johan Petersson ”hemma” i Mörbylånga.
Johan Petersson ”hemma” i Mörbylånga.Foto: Andreas Yngvesson

– Det har varit en väldigt bra start för mig måste jag säga, jag har inte skämt ut familjen i alla fall. Det känns som att de flesta av mina bästa test redan har varit, haha. Men några pärlor finns det nog kvar.

Hur smakade stinkfrukten?

– Inte så farligt, det är en söt frukt. Det är lukten som är hemsk och jag hade ju en klädnypa för näsan. Men minsta lilla luft som kommit så blev det ett bakslag.

Petersson har vunnit två av de tre programmet hittills.

– Vem som vinner är så klart inte det viktiga här men jag blir påkopplad direkt när det är tävling. Det blir en extra krydda.

Bäst i test spelades in under sex dagar i huset och sex dagar i studion.

Annons

– Vi gjorde 74 grejer varav 50 kom med i den slutgiltiga version. Så det var 14-15 tester per dag, fullt upp.

Johan Petersson hyllar David Sundin och menar att det till stor del är han som gjort programmet till en succé.

– Att det svenska programmet funkar så bra är till stor del beroende på Davids ohjälpsamma sätt och hans samspel med Babben.

”Ibland kände jag mig verkligen som ett rådjur i strålkastarljuset och man undrade hur det skulle bli underhållning för två miljoner tittare av det.”
Johan Petersson

Här saknas innehåll

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons