Annons

Pengar saknas till barnens resa – kyrkan ber om hjälp

Pengar saknas, men Svenska Kyrkan i Borgholm är fast inställd på att barnen från familjer med ansträngd ekonomi ska få sin sommarlovsresa. ”Jag är envis, jag ger aldrig upp”, säger Jenny Lagesson Johnsson.
Borgholms kommun • Publicerad 15 maj 2023 • Uppdaterad 16 maj 2023
Jenny Lagesson Johnsson, diakoniassistent i Borgholm.Foto: Simon Karlsson

I några år har kyrkans Diakonicentrum i Borgholm förmedlat mat till familjer med pressad ekonomi.

Detta görs möjligt dels via ”matfaddrar”, privatpersoner som skänker valfri slant varje månad, dels genom att lokala butiker skänker mat som passerat bäst-före-datum men fortfarande är fullt duglig, eller som närmar sig bäst-före-datum.

Annons

– Den senaste tiden har vi fått mindre mat den vägen. När priserna ökat har affärerna köpt in färre varor tror jag, och då blir det mindre över till oss, berättar diakoniassistent Jenny Lagesson Johnsson.

– Vi har fått stödköpa mer mat, vilket innebär att vi inte har pengar till utflykten i sommar, fortsätter hon.

Barnens gård i Karlskrona, påminner om Lådbilslandet – men har även vattenrutschbana.Foto: Arkivbild

Förra sommaren bjöds närmare ett 100-tal barn och föräldrar till Ölands Djurpark. En mycket uppskattad dag.

– Både vuxna och barn grät av glädje när de var där och sen dess har jag ideligen fått frågor om när vi ska åka igen, säger Jenny.

Årets resa är tänkt att gå till Barnens gård i Karlskrona. Men en månad före saknas en hel del pengar.

– Vi har fått in 6000 kronor från matfaddrar, vänner och allmänhet, och lokala företag har skänkt 8 800. Så totalt 14 800 har vi, och resan kostar sammanlagt 27 000.

Jenny hoppas och tror att kyrkan ska få in lite mer bidrag.

– Det är viktigt att visa allas lika värde. Det är jobbigt att komma tillbaka till skolan efter sommaren utan att ha något att berätta om.

– Men jag är envis, jag ger aldrig upp. Resan ska bli av, avslutar Jenny Lagesson Johnsson som du kan nå på jenny.johnsson@svenskakyrkan.se om du skulle vilja bidra.

Här saknas innehåll

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons