Annons

Par med kärlek till Öland tar över Eksgården

”Nu letar vi efter någon med passion för hotell- och restaurangbranschen med hjärtat på solen och vindarnas ö”, så sa Gabriella Wilton ordförande för bostadsrättsföreningen Eksgården i början av februari när ny entreprenör för verksamheten söktes.
Nu står det klart vilka som tar över driften av Eksgården.
Gårdby • Publicerad 7 maj 2019 • Uppdaterad 8 maj 2019
Lovisa Ortvall och Gunnar Ellström samt hunden Sally. Paret är båda väldigt förtjusta i Öland. ”Jag är rätt säker på att jag inte kommer sakna Stockholm”, säger Gunnar.Foto: Natalia Johansson

Eksgården har sedan 2016 drivits av kocken Christofer Johansson och när det stod klart att han i istället skulle ta över Hotel Borgholm söktes därför en ny entreprenör för Eksgården.

De nya arrendatorerna heter Gunnar Ellström och Lovisa Ortvall. Paret är 30 respektive 25 år och har tidigare lång erfarenhet som både restaurangchef och husfru.

Annons

– Det här känns kanonroligt. Min sambo Lovisa är från Växjö och hon har tillbringat alla sina somrar här på Öland, säger Gunnar Ellström.

På Eksgården finns det 23 rum, och lägenheter för uthyrning i samarbete med bostadsrättsföreningen Eksgården. I den gamla ladan finns en rustik restaurangsal, lounge och café på framsidan, samt stenbelagda uteserveringar.Foto: Jonas Karlsson

De träffades under deras utbildning på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

– Vi läste Hotell och värdskap, det är för övrigt samma skola som Christofer (Johansson) har gått.

Paret tog över Eksgården redan i måndags, den 6 maj, och nu väntar en hel del arbete för dem. Planen är att rumsuthyrningen ska kunna dra igång redan den första juni och att full verksamheten ska vara igång till midsommar.

– Vi är väldigt kära i gården och miljön här omkring. Planen är att flytta hit på heltid och få igång det här till en året - runt verksamhet.

Till en början kommer de att vara bosatta hos Lovisas föräldrar i Lilla Frö samtidigt som de söker boende på ön.

Vad har ni för planer för restaurangen?

– Att fortsätta föra vidare Christofers arv. Vi kommer satsa på lokala råvaror, det ska vara fräscht, mycket sallad och fisk. Planen är att anordna grillkvällar emellanåt.

Paret söker nu personal till sommaren och gick ut med en förfrågan på sociala medier.

– Min telefon har ringt hela tiden, det är helt otroligt vilket snabbt gehör vi fick, säger Lovisa.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons