Annons

Pandemiläget: Högt tryck på vården och fortsatt stor smittspridning

Trycket är fortfarande stort på länets sjukhus och smittspridningen är hög.
Öland • Publicerad 11 februari 2022 • Uppdaterad 14 februari 2022
Foto: sonreir es gratis

Idag är det 56 personer med covid-19 som vårdas på länets sjukhus, det är fem färre än igår. Däremot behöver tre personer intensivvård vilket är en mer än igår. Det senaste dygnet har 13 personer blivit utskrivna.

Under pandemin har 161 personer med covid-19 avlidit på länets sjukhus.

Annons

Region Kalmar län meddelade tidigare i veckan att provtagningen för allmänheten avvecklas. Igår onsdag var sista dagen att hämta ett provtagningskit ur de svarta lådorna utanför hälsocentralerna.

I fortsättningen kommer provtagningen istället att fokusera på personal och patienter inom hälso- och sjukvården och den kommunala omsorgen.

Detta gör att rapporteringen av dagliga smittotal blir mindre relevant än tidigare för att förmedla en bild av smittoläget. Ölandsbladet kommer att redovisa de dagliga smittofallen fram till och med fredag.

Enligt statistik från regionen har länet fått 390 nya coronafall det senaste dygnet. På Öland handlar det om 41 fall, 32 från Mörbylånga kommun och nio från Borgholms kommun.

Totalt under pandemin har Mörbylånga kommun nu haft 3 361 fall och Borgholms kommun har haft 1 399 fall. I hela länet handlar det om 54 077 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons