Annons

Pandemiläget: Fler vårdas på sjukhus – nya fall på Öland

61 personer med covid-19 vårdas på sjukhus och det senaste dygnet har 645 nya coronafall bekräftats i länet.
Öland • Publicerad 10 februari 2022
Foto: Maksim Tkachenko

Idag är det 61 personer med covid-19 som är inlagda på länets sjukhus varav två personer behöver intensivvård. Igår låg 51 personer på sjukhus och två personer behövde intensivvård.

12 personer har blivit utskrivna det senaste dygnet.

Annons

Hittills under pandemin har 161 personer med covid-19 avlidit på länets sjukhus.

Region Kalmar län meddelade tidigare i veckan att provtagningen för allmänheten avvecklas. Igår onsdag var sista dagen att hämta ett provtagningskit ur de svarta lådorna utanför hälsocentralerna.

I fortsättningen kommer provtagningen istället att fokusera på personal och patienter inom hälso- och sjukvården och den kommunala omsorgen.

Detta gör att rapporteringen av dagliga smittotal blir mindre relevant än tidigare för att förmedla en bild av smittoläget. Ölandsbladet kommer att redovisa de dagliga smittofallen fram till och med fredag.

Enligt regionens statistik har länet fått 645 nya coronafall det senaste dygnet. På Öland handlar det om 61 fall varav 44 fall från Mörbylånga kommun och 17 fall från Borgholms kommun.

Totalt under pandemin har Mörbylånga kommun haft 3 329 fall och Borgholms kommun har haft 1 390 fall. I hela länet handlar det om 53 687 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons