Annons

Över hela ön är ateljéer öppna för besök – 111 konstnärer

Sex etablerade konstrundor, fristående konstnärer och formgivare går ihop och öppnar upp sina hem och ateljéer 9-12 maj. Konstlandskapet är en av Sveriges största konstrundor.
Öland • Publicerad 7 maj 2024
Caroline Möller, keramiker, är en av alla som medverkar i Konstlandskapet.
Caroline Möller, keramiker, är en av alla som medverkar i Konstlandskapet.Foto: Privat

Under Kristi himmelsfärdshelgen öppnar målare, skulptörer, keramiker, glaskonstnärer, grafiker, gallerier och museum sina portar och dörrar för att välkomna besökare till en av Sveriges största konstrundor – Konstlandskapet Öland.

Det är en satsning som lockar konstintresserade från hela landet och bjuder in till en konstupplevelse i svensk toppklass. Evenemanget genomförs vid Kristi himmelsfärdshelgen varje år och är en gemensam satsning av Ölands sex konstrundor, Borgholms kommun, Mörbylånga kommun, Ölands Skördefest och Ölands Besöksnäring AB.

Annons

Deltar gör Södra Ölands konstnärsgille, konstnärsgillet Mellersta Öland, Alvart konstförening, Konstmajrundan, Norra Ölands konstrunda och Åkerbokonstnärerna.

Konstrundorna har många enstaka aktörer från Byxelkrok i norr till Ottenby i söder som visar mångfald. Bland annat har Södra Ölands konstnärsgille vernissage på Ölands folkhögskola den 8 maj. Alvart visar sin konst i Kastlösa gamla skola och Åkerbokonstnärernas samlingsutställning visas i Sjögrens lada i Byxelkrok. I Konststallet på Mellböda Gård ses Norra Ölands Konstnärsrunda med en samlingsutställning.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons