Annons

Oväntad störning: Kan påverka vattenleveransen

Under en omkopplingsarbete inträffade en oförutsedd driftstörning som kan påverka vattenleveransen till flera byar.
Köpingsvik • Publicerad 27 februari 2024
Boende i flera byar kan ha störningar i dricksvattenleveransen efter att en driftstörning inträffat under ett arbete med ledningsnätet. Bilden är från ett annat tillfälle.
Boende i flera byar kan ha störningar i dricksvattenleveransen efter att en driftstörning inträffat under ett arbete med ledningsnätet. Bilden är från ett annat tillfälle.Foto: Arkiv

Under tisdagen utför Borgholm Energi ett omkopplingsarbete på vattenledningsnätet i Köpingsvik. I samband med detta inträffade en oförutsedd driftstörning vilket påverkar dricksvattenleveransen från Köpingsvik till Öj, Kalleguta, Hjärpestad och Norrby.

Borgholm Energi meddelar via sin app att boende i området kan uppleva dåligt tryck eller inget tryck alls under reparationsarbetet.

Annons

De har inte angett någon prognos för när det ska vara avklarat.

Efter arbetet kan det förekomma missfärgat vatten och luft i ledningsnätet.

”Spola tills det försvinner och undvik att tvätta vittvätt under tiden”.

Klockan 15.55 på tisdagseftermiddagen meddelade Borgholm Energi via sin hemsida att ledningen är reparerad och därmed är dricksvattenleveransen återställd.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons