Annons

Ostfestival: Provsmaka och handla dina favoriter

Festivalen gästas av utställare från många delar av landet – gemensamma nämnaren är att de alla tillverkar ost eller produkter med association till ost.
Mörbylånga • Publicerad 25 september 2023 • Uppdaterad 26 september 2023
Ostfestivalen på Mörbylånga torg pågår 29-30 september.
Ostfestivalen på Mörbylånga torg pågår 29-30 september.Foto: Andreas Yngvesson

Ostfestivalen i Mörbylånga har varit ett populärt inslag på skördefesten de senaste åren. När det är dags för ostfestival i Mörbylånga 29-30 september finns möjlighet att provsmaka och handla hem dina favoriter, allt från ostkakor till ostbrickor. Även i år är Stefan Eriksson, årets kock 2005 tillika entreprenör och företagare, den som under lördagen genomför smakaktiviteter och har samtal och diskussioner. Det görs ostar av mjölk från ko, får och getmjölk och alla dessa varianter får du ta del av under ostfestivalen. Utställarna har med sig produkter som passar bra till ost.

Tramptraktorer och tipsrundor finns för både stora och små besökare. Ostfestivalen arrangeras av Lantbrukarnas Riksförbund, LRF i samarbete med Mörbylånga kommun.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons