Annons

Oro inför sommaren: Nu ska öländska turistmål kontrolleras extra

Slappna inte av, pandemin är inte över än. Det är länsstyrelsens vädjan till öländska campingar och säsongsbutiker. Nästa vecka ska de gör en extra kontroll på dessa platser.
Öland • Publicerad 11 juni 2021
Grönhags camping och Gröndals camping i Köpingsvik är två av de öländska campingarna som kanske för extra besök av länsstyrelsen nästa vecka.
Grönhags camping och Gröndals camping i Köpingsvik är två av de öländska campingarna som kanske för extra besök av länsstyrelsen nästa vecka.Foto: Peter Boström

Fler och fler vaccineras, färre och färre smittas. Därför oroar sig länsstyrelsen över att många kommer strunta i rekommendationerna på sommar-Öland.

Nästa vecka kommer därför deras tillsynshandläggare besöka olika besöksmål på Öland för att se om de vidtagit nödvändiga åtgärder för att minska smittspridningen enligt den tillfälliga covid-19-lagen.

Annons

Länsstyrelsen kommer i första hand att informera och ge stöd och råd, men kan även besluta om begränsningar och åtgärder för att verksamheterna.

– Tillsynen utgår alltid från att minska smittspridningen och identifiera var det finns risk för trängsel, men framförallt informerar vi om hur verksamhetsutövarna kan underlätta för besökarna att göra rätt och hålla ett ur smittskyddssynpunkt säkert anstånd från varandra., säger tillsynshandläggare Eivor Nilsson.

Framförallt är det campingar och säsongsbutiker som kommer att få besök under veckan.

Länsstyrelsen påpekar att tillsynen hittills visar att de flesta verksamhetsutövare följer riktlinjerna och underlättar för besökarna att göra rätt.

– De flesta besökare försöker följa rekommendationerna, men i takt med att antalet smittade minskar och fler vaccineras uppger verksamhetsutövarna att det är många som allt mer struntar i rekommendationerna, menar Eivor Nilsson.

”I takt med att antalet smittade minskar och fler vaccineras uppger verksamhetsutövarna att det är många som allt mer struntar i rekommendationerna.”
Eivor Nilsson, länsstyrelsen
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons