Annons

Ölänningen spelar psykpatient i Jocke och Jonnas TV–serie: ”Visste inte vem de var”

När omtalade radarparets skräcksatsning har premiär ska han skrämma slag på kändisarna.
– De var verkligen jättebra att jobba med. Jätteroligt att vara tillbaka som skådespelare, säger Thomaz Ransmyr.
Mörbylånga • Publicerad 27 oktober 2021
Thomaz Ransmyr (i stolen) från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek". Han spelar en bortglömd psykpatient som en galen läkare experimenterar på.
Thomaz Ransmyr (i stolen) från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek". Han spelar en bortglömd psykpatient som en galen läkare experimenterar på.Foto: Fred Andersson

Skräckprogramserien "Hide & Seek" har premiär på fredag på Discovery+. Jocke och Jonna har i drygt ett decennium varit omtalade och omåttligt populära med sin You tube–kanal, musik och TV–program. Vid Kristallen 2021 vann ”Spökjakt” i kategorin "Tittarnas favoritprogram" och nu fortsätter radarparet alltså på skräcktemat.

– Jag visste inte vem de var. Eftersom jag bott utomlands och flyttade tillbaka 2017 har jag inte haft koll, säger Thomaz Ransmyr som nu bor i Mörbylånga.

Annons

– Det var rätt skönt att komma in utan förutfattade meningar. De var verkligen jättebra att jobba med, ett väldigt bra inspelningsteam och god stämning.

Ransmyr är känd som något av en allkonstnär – fotograf, musiker och författare. Senaste åren med "Skinnskallar - från Jamaika till Öland" och "Fula Öland". Men på sitt CV har Thomaz Ransmyr även flera filmer. Däribland Bo Widerbergs Lust och fägring stor – och Kraftverk 3714.

Den sistnämnda är en skräckfilm från 2005 – och den låg faktiskt bakom medverkan i skräckprogramserien "Hide & Seek".

– Ja blev uppringd av produktionen, de letade efter folk med erfarenhet av skräck.

Och det har han även från Gröna Lund:

– Jag jobbade på spökhuset där i fem år, det är det bästa jobbet jag haft!

Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek".
Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek".Foto: Privat

Med andra ord som klippt och skuren för rollen som Marius Nielsen - bortglömd psykpatient på ett sjukhus där en rad olika kändisar ska gömma sig.

– Jag ska skrämma slag på folk som kommer in och stör oss, det är en blandning med repliker och improvisation.

””När jag övade helt ensam inför en scen så hörde jag plötsligt någon viska ”Psssssst” jättenära mitt öra. Ett ljud som inte kunde förklaras på något sätt…””
Thomaz Ransmyr.

Bland annat kommer Anna Book, Isabel Adrian och Tina Thörner till huset.

– Anna Book var ganska hårdhudad måste jag säga. Det har varit underbart att få återvända till skådespeleriet och som gammal skräckfantast dessutom i en serie som denna!

Thomaz Ransmyr vid inspelningen av skräckserien "Hide & Seek".
Thomaz Ransmyr vid inspelningen av skräckserien "Hide & Seek".Foto: Discovery+
Annons

Serien spelades in på ett gammalt sanatorium i mörkaste Småland…

– Det hände faktiskt flera spöklika saker där under inspelningen. Plötsligt släcktes alla lampor i takt i en scen, berättar Ransmyr.

– Och när jag övade helt ensam inför en scen så hörde jag plötsligt någon viska ”Psssssst” jättenära mitt öra. Ett ljud som inte kunde förklaras på något sätt…

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons