Annons

Ölänningarna köper restaurang och catering: ”Folk blir latare och latare”

”Spikrakt uppåt” för företaget med husmanskost som specialitet – nu tar de över en annan ölännings etablerade ställe.
– Det har varit mycket jobb på sommaren för vår del, nu blir det mer utspritt över hela året, säger Andreas Hellman på Hellmans kök.
Öland/Kalmar/Nybro • Publicerad 12 april 2022 • Uppdaterad 25 april 2022
Andreas Hellman på Hellmans kök som utvecklar med husmanskost även på Gerds mat.
Andreas Hellman på Hellmans kök som utvecklar med husmanskost även på Gerds mat.Foto: Privat

Det är Gerds mat i Kalmar med restaurang på Polhemsgatan och catering som sedan 1 april ägs av Hellmans Mat – kök och catering. Detta efter att ha köpt företaget av Patrik Gustavsson, från Färjestaden.

– Nu utvecklar vi verksamheten men det är fortfarande husmanskost lagad från grunden som gäller, inget halvfabrikat. Vi är ett familjeföretag och driver det i den andan, säger Andreas Hellman från Algutsrum.

”Husmanskost är het och det är inte så att det behövs fler ställen som satsar på hamburgare här…”
Andreas Hellman, Hellmans Mat – kök och catering
Annons

– Husmanskost är het och det är inte så att det behövs fler ställen som satsar på hamburgare här…

Hellmans Mat satsar mycket på catering till olika festligheter och events, de finns framöver på Smurfit Kappa i Nybro och på KLS i Kalmar. Verksamheten vilar mycket på deras Food trucks med dagens lunch.

– Det har gått spikrakt uppåt för den verksamheten senaste åren, säger Andreas Hellman.

– Folk blir latare och latare, det är färre som har med sig matlådor till jobbet och dessutom har det funkat bra under pandemin.

Till sommaren driver de även Laguna Beach Camp Mörbylånga. Tidigare även golfrestaurangen i Saxnäs men den drivs framöver av ägarna och Leif och Sukanya Palm.

– Det har varit mycket jobb på sommaren för vår del, nu blir det mer utspritt över hela året, konstaterar Andreas Hellman

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons