Annons

Ölänning blev ”Årets Racerkung”

Torbjörn ”Tobbe” Håkansson försvarade i helgen sina titlar i Målilla Traktor Power Weekend och förtjänar återigen titeln ”Årets Racerkung” som han fick förra året.
MÅLILLA/VALSNÄS • Publicerad 2 juli 2018
Torbjörn Håkansson försvarade i helgen sina titlar i Målilla Traktor Power Weekend och blev ”Årets Racerkung”.
Torbjörn Håkansson försvarade i helgen sina titlar i Målilla Traktor Power Weekend och blev ”Årets Racerkung”.Foto: PRIVAT

Under Målilla Traktor Power Weekend anordnas många olika tävlingar med traktorer, exempelvis pulling, traktorrace och traktorspeedway och traktorfotboll.

Evenemanget slog i år publikrekord, 800 husvagnar campade och totalt hade de 16 500 besökare.

Annons

”Årets Racerkung” blev återigen Torbjörn ”Tobbe” Håkansson från Nynäs. Liksom förra året lyckades han ta hem segerpokalerna i tävlingarna traktorrace och traktorspeedway. I den nya tävlingen traktorcross kom han på en tredjeplats.

– Jag tror det är tredje året i rad som jag vinner och det var riktigt roligt. Men konkurrensen i år var stenhård, de andra bygger för fullt och de har inte heller några spärrar.

Men du lyckas ändå vinna...

– Har jag väl bestämt mig för något så blir det så. Det gäller att vara tjurskallig.

Med sig till Målilla hade han sin Volvo BM Terrier 425 och sin Volvo BM 400 Buster som han har döpt till ”Noisy Buster” och hade i år hade modifierats ordentligt.

– Jag har byggt om allt i den, bland annat motorn. Men tyvärr gick den sönder vilket var synd för det hade kunnat bli fler fina placeringar. Men det blir fler tävlingar framöver.

Hur var den nya tävlingen traktorcross?

– Där kör traktorerna på en crossbana och den gick hårt åt både kroppar och maskiner. Men får de till banan kan det bli lika bra som traktorspeedwayen.

Hur firade du segrarna?

– Mina kompisar rullade mig i leran och sedan har vi firat hela helgen. Det är ett väldigt gemytligt evenemang och det är festivalstämning. En riktig folkfest!

Annons

Satsar du till nästa år?

– Ja och då ska jag modifiera lite till. Jag behöver ha större däck och bättre styrning för att ta hem traktorcrossen.

Torbjörn Håkansson tänker göra en ny satsning till nästa år. Då ska han vinna traktorcross-tävlingen.
Torbjörn Håkansson tänker göra en ny satsning till nästa år. Då ska han vinna traktorcross-tävlingen.Foto: Privat
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons