Annons

Öländskt bryggeri sticker ut hakan med nya lanseringen – ”Rätt sida bron”

Skedemosse Gårdsbryggeri lanserar en ny öl inför sommaren och det är det öländska uttrycket ”Rätt sida av bron” som har gett ölet dess namn.
Skedemosse • Publicerad 4 juni 2021
Den tjeckiska pilsnern ”Rätt sida Bron” är Skedemosse Gårdsbryggeris nya öl.
Den tjeckiska pilsnern ”Rätt sida Bron” är Skedemosse Gårdsbryggeris nya öl.Foto: Pressbild

I onsdags lanserade Skedemosse Gårdsbryggeri deras nya öl ”Rätt sida bron” och sticker därmed ut hakan.

– Det är ett statement men med glimten i ögat såklart, säger Olof af Wåhlberg, som driver bryggeriet tillsammans med frun Ellen af Wåhlberg.

Annons

Det är också högbrodelen som pryder flaskans etikett.

– Många bofasta och även delårsboende kan nog känna igen sig i känslan när man kommer till Ölandsbron och når över krönet och plötsligt fyller Öland hela horisonten. Det är fantastiskt.

Hur kom ni på namnet?

– När vi går runt och brygger blir det att man funderar på framtida öl. Ibland kommer man på namn som känns bra och börjar då spåna på vilken typ av öl som skulle passa bäst till ölet.

Har ni fått några gliringar från fel sida av bron?

– Nej faktiskt inte. Hittills har vi fått bra respons och folk tycker det är kul. Det är ju ett uttryck som vi använder ofta här på Öland.

”Rätt sida bron” är en ljus lager och klassisk tjeckisk pilsner.

– Det är en typ som vi inte har i vårt sortiment och en typ som vi själva gillar. Det är ett rejält och enkelt öl som passar bra nu när det är sommar.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons