Annons

Öländskt båtdrama: Kungen och prinsen ingrep när båt kapsejsade

Kungen, prins Carl Philip och Säpo deltog i räddningsinsatsen när en liten båt kapsejsade i Sandviks hamn.
Sandvik • Publicerad 2 augusti 2023 • Uppdaterad 3 augusti 2023
Kung Carl XVI Gustaf och prins Carl Philip deltog i räddningsarbetet när en enmansjolle kapsejsade i Sandviks hamn. Bilden är ett montage.
Kung Carl XVI Gustaf och prins Carl Philip deltog i räddningsarbetet när en enmansjolle kapsejsade i Sandviks hamn. Bilden är ett montage.Foto: Arkiv, Pressbild

Det blev en hel del dramatik när kungafamiljen nyligen skulle ta båten upp till Sandvik för en utflykt. Det rapporterar Svensk Damtidning.

Det var när de skulle lägga till i hamnen som det uppstod tumult. En enmansjolle seglade ut och kapsejsade precis bakom Säpo:s båt och drev sedan mot kungens båt.

Både kungen prins Carl Philip och vakter från Säpo deltog i räddningsinsatsen och det hela fick ett bra slut.

– Det tog lite tid innan de lyckades få upp den där båten. Då var hela kungafamiljen involverad, de stod där på bryggan och hejade på, säger ett ögonvittne till Svensk damtidning.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons