Annons

Öländska Emmy om bröllopsresan i tv: ”Över förväntan”

I Gift vid första ögonkastet händer något nytt hela tiden. I måndagens avsnitt åker öländska Emmy på bröllopsresa med maken Mattias.
Gift vid första ögonkastet • Publicerad 30 april 2024
Emmy Johansson, 26 år, medieentreprenör,  åker på bröllopsresa tillsammans med sin man Mattias.
Emmy Johansson, 26 år, medieentreprenör, åker på bröllopsresa tillsammans med sin man Mattias.Foto: Ulrika Malm/SVT

Bröllopsresan går till ett härligt sommarhus med pool och havsutsikt i Gränna. Där väntar kusliga spökupplevelser med ett medium. Både Emmy och Mattias har tidigare upplevt saker och ser fram emot det som väntar. Det som kvinnan de träffar läser från korten stämmer in väldigt bra och både Emmy och Mattias tycker att det är ett givande besök. I ett av rummen i sommarhuset finns ett barnrum.

– Har du några barnnamn, frågar Emmy.

Mattias, 27 år, koordinator från Täby.
Mattias, 27 år, koordinator från Täby.Foto: Ulrika Malm/SVT, Gift vid första ögonkastet
Annons

Mattias har en namnlista, precis som Emmy. Förhoppningen hon kände innan bröllopsresan var att lära känna Mattias ännu mer och att de båda två ska våga vara sig själva fullt ut. Hon blir glad över att Mattias vågar säga mer och mer hur han känner. Något som skiljer paret åt är erfarenhet av diskmaskiner. Mattias är van vid diskmaskin men Emmy har aldrig haft någon. Efter att han har sett hur hon plockar in saker i diskmaskinen erbjuds hon en diskmaskinskurs.

Två av de andra paren som medverkar i Gift vid första ögonkastet kommer på parmiddag. Då passar Emmy på att berätta för tjejerna om sina ”hjärnspöken”.

– Jag är rädd för att såra men också för att bli sårad, säger hon.

Du känner att Mattias ibland pratar ”bebisspråk” med dig, hur känns det?

– Haha ja ibland så pratade han med en ”bebisröst” till mig. Tyckte mest att det var lite roligt att reta honom lite för det.

Var det en lyckad bröllopsresa i Gränna?

– Ja, bröllopsresan var över förväntan. Villan vi bodde i var helt magisk, Gränna var så fint och väldigt kul att få träffa dom andra paren. Jag hade ju träffat tjejerna innan, men inte killarna. Sen visste ju inte vi vilka de andra var matchade med, men vi hade lyckats lista ut det. Men det var höjdpunkten på resan, att få se dom tillsammans och höra hur dom har haft det.

Har du genomgått någon diskmaskinskurs än?

– Vi får väl se om det kommer någon kurs längre in i programmet.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons