unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Öländsk duo prisas för sin podcast

Mörbylånga kommuns folkhälsopris 2020 går till Victoria Vestman från Algutsrum och Anna Wahlstam från Kalmar som gör podcasten "vi ÄR inte cancer".
Victoria Vestman och Anna Wahlstam.
Victoria Vestman och Anna Wahlstam.
Foto: privat

På måndagen presenterades podcastduon som vinnare av Mörbylånga kommuns folkhälsopris 2020.

”I deras podcast "vi ÄR inte cancer" delar de på ett engagerat sätt med sig av sina erfarenheter av sjukdomen, både kroppsligen och själsligen”, skriver kommunen på sin hemsida.

quote
Det finns ett före och ett efter och det kan bara den förstå som har gjort sjukresan

Ölandsbladet skrev om podden för fyra månader sedan.

– Det finns ett före och ett efter och det kan bara den förstå som har gjort sjukresan, sa Vi​ctoria Vestman från Algutsrum då.

Hon gör podden ihop med Anna Wahlstam från Kalmar. Båda har erfarenhet av att ha haft cancer. I podden belyser de bland annat anhörigperspektivet, relationer, kost, sjukskrivning och sorg men också glädjen över livet.

”I ett lätt format, både via podcast och Instagram, fångar Victoria och Anna upp man som kvinna, ung som äldre och ger hopp och glädje i ett annars tungt ämne och bidrar därmed till öka folkhälsan.”

Läs mer