Annons

Öländsk duo prisas för sin podcast

Mörbylånga kommuns folkhälsopris 2020 går till Victoria Vestman från Algutsrum och Anna Wahlstam från Kalmar som gör podcasten "vi ÄR inte cancer".
Mörbylånga kommun • Publicerad 18 januari 2021
Victoria Vestman och Anna Wahlstam.
Victoria Vestman och Anna Wahlstam.Foto: privat

På måndagen presenterades podcastduon som vinnare av Mörbylånga kommuns folkhälsopris 2020.

”I deras podcast "vi ÄR inte cancer" delar de på ett engagerat sätt med sig av sina erfarenheter av sjukdomen, både kroppsligen och själsligen”, skriver kommunen på sin hemsida.

”Det finns ett före och ett efter och det kan bara den förstå som har gjort sjukresan”
Vi​ctoria Vestman
Annons

– Det finns ett före och ett efter och det kan bara den förstå som har gjort sjukresan, sa Vi​ctoria Vestman från Algutsrum då.

Hon gör podden ihop med Anna Wahlstam från Kalmar. Båda har erfarenhet av att ha haft cancer. I podden belyser de bland annat anhörigperspektivet, relationer, kost, sjukskrivning och sorg men också glädjen över livet.

”I ett lätt format, både via podcast och Instagram, fångar Victoria och Anna upp man som kvinna, ung som äldre och ger hopp och glädje i ett annars tungt ämne och bidrar därmed till öka folkhälsan.”

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons