Annons

Öländsk butik måste slå igen: ”Jättetrist” – Då blir det halva priset

Populära öländska affären som dragit in mycket pengar tvingas stänga – men hoppas hitta ny lokal.
– Det känns väldigt tråkigt. Vi är 13-14 engagerade här, säger Ingrid Persson på Röda korsets second hand i Södra Möckleby.
Södra Möckleby • Publicerad 1 februari 2023 • Uppdaterad 2 februari 2023
Kupan i Södra möckleby.
Kupan i Södra möckleby.Foto: Montage Magnus Anderberg

Röda korsets second hand, Kupan i folkmun, måste lämna lokalen vid 136:ans avfart till Folketshusvägen om två månader. Anledningen är att fastigheten blivit såld.

– Vi kommer ha utförsäljning nu i februari, halva priset. Vi har öppet torsdag, fredag och lördagar, säger Ingrid Persson.

Annons

– Vi har öppet till 18 mars, behöver ha den sista tiden av mars till att plocka undan. Givare och handlare hänvisas framöver till butikerna i Mörbylånga och Färjestaden.

Här saknas innehåll

Butiken bidrog förra året med 80 000 kronor till Röda korset. Det är 13-14 personer som är engagerade i affären genom kretsen Degerhamn-Kastlösa.

– Det här är väldigt tråkigt för hela södra Öland, men tyvärr finns inget alternativ.

Det finns ingen annan lämplig lokal i byn?

– Vi har sett över läget men inte hittat någon annan. Det måste helst ligga vid 136:an så folk hittar hit. Och vi behöver ha åtminstone 100 kvadratmeter med toalett och diskmöjligheter, säger Ingrid Persson.

”Vi tar tacksamt emot förslag på ny lämplig lokal.”
Ingrid Persson

– Men vi tar tacksamt emot förslag på ny lämplig lokal.

Kupan har funnits i Södra Möckleby i tio års tid, först i folkets hus och sedan lokalen som numera är pizzeria.

– Vi flyttade hit 2018 och det har varit extra populärt från påsk och över högsäsongen men även en av samlingspunkterna i byn hela året. Jättetrist om vi inte kan fortsätta på något sätt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons