Annons

Ölandsbron: Omfattande renovering väntar – ”Viktigt att det som är skadat tas bort”

Återigen ska Ölandsbron ses över. Denna gång är det arbete längs de bärande balkarna. Betongen släpper och armeringen riskerar att rostas upp.
Öland • Publicerad 15 februari 2023 • Uppdaterad 17 februari 2023
Ölandsbron ska under tre års tid genomgå en ny omfattande renovering.
Ölandsbron ska under tre års tid genomgå en ny omfattande renovering.Foto: Gunnar Alvgrim, Malin Edeborg

Arbetet med att laga Ölandsbrons bärande balkar delas in i tre etapper med start under våren 2024, om detta var Barometern först att rapportera.

– Det finns risk för korrosion på armeringen så det är viktigt att det som är skadat tas bort och ersätts med nytt skyddande lager. Det läggs på några extra centimeter också, säger Magnus Holm, projektledare på bas Väg Växjö på Trafikverket till tidningen.

Annons

I en hänganordning under bron ska arbetet med att bila bort betong med hjälp av högt vattentryck genomföras. Reparationerna är planerade att ske under 2024, 2025 och 2026 mellan april och slutet av november. Någon kostnadskalkyl vill Trafikverket ännu inte gå ut med.

Till skillnad mot tidigare reparationsarbeten på Ölandsbron ska trafiken inte påverkas denna gång.

– Trafiken påverkas inte. Det kanske blir någon enstaka gång när personal ska släppas av på bron eller så.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons