Annons

Öland Spirar: Vårmarknad på Glömminge Backe

Lördagen den 13 maj fylls Glömminge Föreningshus av flera hantverkare.
Glömminge • Publicerad 8 maj 2023

Handgjorda korgar, keramik, ljus, islandströjor är en del av allt som finns. Encaustic art, det vill säga strykjärnskonst, visas av Christina Sundén och GudrunThielemann finns på plats för att sälja sina böcker om Ölandsgänget.

Gudrun Thielemann har med sig sina böcker om Ölandsgänget.
Gudrun Thielemann har med sig sina böcker om Ölandsgänget.Foto: Maria Wiell

Av en ren händelse skapades den första boken Ölandsgänget på Alvaret sedan Gudrun hade sett en kanin i sin trädgård. Hennes fantasi sattes i rörelse och hon funderade på var kaninen var när han inte kom till hennes trädgård. Sedan dess har hon skrivit flera böcker.

Annons

– Ölandsgänget är min kärleksförklaring till livet på Öland, säger Gudrun Thielemann.

Solhöjdens handelsträdgård finns på plats under dagen för att sälja tomatplantor och utplanteringsväxter. Det finns även ramslök, honung, ostkaka och hembakat.

Josephine Midlöv och Thomas Berkemar från Metal By Me har öppet under Vårmarknaden i Glömminge backe.
Josephine Midlöv och Thomas Berkemar från Metal By Me har öppet under Vårmarknaden i Glömminge backe.Foto: Andreas Yngvesson

Metal By Me har öppet i lilla stenhuset och säljer rostig, unik trädgårdskonst.

– Hos oss hittar ni konst gjord mest av återbrukat material, till exempel gamla rostiga verktyg, kedjor, spikar och häcksaxar. Ofta med en gnutta humor eller med något passande namn. Våra insekter ses ju även i Hansa City i Kalmar. Vi har även stiliga rostiga blommor och andra prydnadsföremål till trädgården, säger Thomas Berkemar.

” Hos oss hittar ni konst gjord mest av återbrukat material, till exempel gamla rostiga verktyg, kedjor, spikar och häcksaxar. Ofta med en gnutta humor eller med något passande namn.”
Thomas Berkemar, Metal By Me

Glömminge Föreningshus fortsätter att renoveras, nu är det scenen som fixas till.

– Därför har vi lotteri och diverse försäljning som till exempel plantor, ramslök och rabarber. Vi säljer även loppisprylar som vänliga människor skänkt. Många bäckar små..., säger Karin Brynielsson som sitter med i Glömminge föreningshus styrelse.

Hon tipsar om att fika hos Emm´s café som har mycket gott att erbjuda.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons