Annons

Öland Spirar: Spirande trädgård med gäster

12-14 maj firas en ny trädgårdssäsong in på Borgholms Handelsträdgård.
Borgholm • Publicerad 10 maj 2023 • Uppdaterad 11 maj 2023
Gunnel Carlsson presenterar sin nya bok ”Öländska trädgårdsrum” på Borgholms handelsträdgård.
Gunnel Carlsson presenterar sin nya bok ”Öländska trädgårdsrum” på Borgholms handelsträdgård.Foto: Emma Engstad

– Gunnel Carlsson gästar oss, i samarbete med Borgholms Bokhandel, och presenterar sin nya bok ”Öländska trädgårdsrum”. Inspireras inför årets trädgårdssäsong och njut av en god kaffe från Fogarolli eller ta en matbit från Garden Tacos, säger Emma Engstad.

”Inspireras inför årets trädgårdssäsong”
Emma Engstad, Borgholms handelsträdgård

Borgholms handelsträdgård firar sin hundraåriga oas med trädplantering, spirande tipspromenad och aktiviteter kring vatten, biodling och biologisk mångfald och fina erbjudanden i butiken under dagarna.

Fakta

Borgholms handelsträdgård

Handelsträdgården anlades 1923 av Hans Albin Hansson och omfattade från början 25000 kvadratmeter till att senare omfatta cirka 17 000 kvadratmeter). I växthus, i bänkar och på friland har det odlats grönsaker, fruktträd och blommor. Produkterna såldes sedan på torget i Borgholm och i Kalmar samt i den tidigare tillhörande blomsterbutiken på Storgatan.

Här saknas innehåll

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons