Annons

Öland Spirar: Promenera vid Byrums raukar

Den 12 maj anordnas en gemensam promenad tillsammans med Ann-Charlotte Garhammar.
Byrum • Publicerad 11 maj 2023
Ann-Charlotte Garhammar ser fram emot att promenera vid Byrums raukar.
Ann-Charlotte Garhammar ser fram emot att promenera vid Byrums raukar.Foto: Privat

Det som väntar på deltagarna är lättsamt om den öländska kalkstenen och om stenarna du hittar på stranden. Fossil leder oss tillbaka till svunnen tid och färger, prickar och ränder i stenen berättar om jordens spännande utveckling.

Här saknas innehåll

– Vi fördjupar oss i steniga fakta och förlorar oss i miljontalet år och om vi letar hittar vi urtida bläckfiskar som simmar i stenen, säger Ann-Charlotte Garhammar.

” Blå Jungfrun svävar i sundet och vågornas rytm stämmer väl överens med dina hjärtslag. Mäktigt!”
Ann-Charlotte Garhammar
Annons

Promenaden utgår från södra parkeringsplatsen vid Byrums raukar den 12 maj.

– Du lyfter blicken och tittar på den hisnande utsikten. Blå Jungfrun svävar i sundet och vågornas rytm stämmer väl överens med dina hjärtslag. Mäktigt!

Här saknas innehåll

Men har du tänkt på att just stenen som du går på har sin egna fascinerade historia att berätta. Under tusentalet år har den slipats och sköljts av olika vatten för att ligga just där, där du sätter din fot. Ölands historia är skriven i sten.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons