Annons

Öland Spirar: Kärleken spirar på Öland

Som ett bidrag till Öland Spirar och alla giftaslystna par, erbjuder Borgholms kommun och Svenska kyrkan möjlighet till drop-in vigsel lördag den 13 maj på Borgholms slott.
Borgholm • Publicerad 10 maj 2023 • Uppdaterad 11 maj 2023
Drop-in vigslar blir det på Borgholms slott den 13 maj.
Drop-in vigslar blir det på Borgholms slott den 13 maj.Foto: Bo Åkesson

– Det finns två präster och en ”pop-up-pastorsexpedition” närvarande på Borgholms slott under dagen. Vi finns tillgängliga för samtal och för kyrklig vigsel på slottet, säger Anna Lundin-Leander, kyrkoherde, Norra Ölands pastorat.

– Ni anmäler ert intresse i vår e-tjänst som ni hittar på Borgholms kommuns hemsida och bifogar hindersprövning och vigselbevis. Till er dag behöver ni bara ta med legitimation – resten ordnar vi, säger Anna Törnqvist, kommunikatör på Borgholms kommun.

”Den unika och vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni.”
Anna Törnqvist, kommunikatör på Borgholms kommun
Annons

Ansökan om hindersprövning och vigselintyg får man via Skatteverkets hemsida. Det skall finnas två vittnen över 18 år med under vigselceremonin.

– Har man inga vittnen med sig så ordnar vi det. Den unika och vackra miljön på Borgholms Slott är perfekt för er ceremoni. Brudpar och eventuella vittnen går in gratis på slottet dagen till ära. Bröllopsgäster betalar inträde, säger Anna Törnqvist.

Vigselförrättare är Lenamarie Wikström, Ilko Corkovic och Marie-Helen Ståhl.

Här saknas innehåll

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons