Annons

Öland och Italien möts på Mirabellgården

Sedan 2013 har det varit verksamhet på gården. När Marianne Wigforss och hennes man Lars bosatte sig i Mörbylånga tog de hem några krukor från Toscana som sedan såldes vidare.
Publicerad 7 maj 2024
Plantförsäljning på Mirabellgården.
Plantförsäljning på Mirabellgården.Foto: Privat

Italiensk terracotta, framför allt från Toscana, har alltid varit en favorit för Marianne och Lars Wigforss. Verksamheten växte alltmer och i dag är Mirabellgården i Mörbylånga kyrkby en plats där terracotta från både Grekland och Italien säljs, liksom trädgårdsredskap, fröer och egentillverkad marmelad och vinäger. Varje år tillkommer något nytt.

– Under Öland Spirar har vi öppet i minicaféet och här finns kaffe och glass. Då har vi även försäljning av olika plantor som vi själva drivit upp, exempelvis 20 olika sorters tomater, chili och olika blommor. Trädgården är öppen när butiken håller öppet och hit är man välkommen att strosa runt, säger Marianne.

Foto: Privat
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons