Annons

Öland får ny ICA-handlare: Ola, 36, tar nästa steg i karriären – ”Testa något nytt”

Ola lämnar ICA Nära Klinta efter 11 år för en ny utmaning när han nu tar över en egen butik. ”Det finns stor utvecklingspotential”
Köpingsvik • Publicerad 26 augusti 2023
Ola Börnå har kämpat i många år för att kunna ta över en egen ICA-butik, nu har drömmen gått i uppfyllelse.
Ola Börnå har kämpat i många år för att kunna ta över en egen ICA-butik, nu har drömmen gått i uppfyllelse.Foto: Pressbild

Ola Börnå, 36 år, lämnar ICA Nära Klinta efter 11 år för en ny utmaning. Den 1 september tar han över ICA Nära Södertorn i Oskarshamn och blir därmed ICA-handlare.

– Det är spännande för det är mycket som är ovisst. Jag vet inte vad jag ska ha för förväntningar, det här är något helt nytt och det ska bli roligt. Framför allt att jobba åt sig själv och få möjligheten att utveckla butiken som jag vill, säger Ola Börnå.

Annons

Hur kommer det sig att du tar det här steget?

– Jag började jobba som sommarvikarie och plötsligt fanns det en plats året runt. Det har varit väldigt kul och jag har trivts men samtidigt har jag de senaste åren funderat på vad som är nästa steg.

– Jag har varit butikschef i fyra år och då är nästa steg att ta över en butik. Jag ser fram emot att testa något nytt och få nya utmaningar.

ICA Nära Södertorn är en liten butik som omsätter 15 miljoner kronor om året. Den ligger precis vid Oscarsgymnasiet.

– Det är en butik med stor förbättringspotential och jag är ivrig på att komma igång.

Hur kommer det sig att det blev Oskarshamn?

– Jag har alltid gillat Oskarhamn, en fin kuststad och ICA Nära Södertorn blev ledig så tvekade jag aldrig på att söka. Det är ganska vanligt att man får flytta ganska långt för att få sin första butik men den här ligger inte långt ifrån Öland, där min familj och vänner bor vilket känns bra.

Ola Börnå har förberett sig väl och har under de senaste åren gått alla ICA:s interna utbildningar som krävs för att ta över en egen butik.

När den här butiken blev ledig tvekade han inte på att anmäla intresse. Det var flera steg som behövde gås igenom innan han blev utvald, bland annat presenterades en affärsplan och utvecklingsstrategi.

– Jag har kämpat för det här i många år och det känns väldigt bra. Det är klart att det är vemodigt att lämna ICA Nära Klinta men samtidigt är jag väldigt taggad på att komma igång i Oskarshamn.

Annons

Är planen att komma tillbaka till Öland?

– Öland kommer alltid att vara hemma för mig. Men nu är jag väldigt taggad på ICA Nära Södertorn och även lära känna Oskarshamn och alla kunder i butiken, kanske kan Oskarshamn bli nya hemma?

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons