Annons

Ohälsosamma temperaturer väntas på fastlandet – Öland något svalare

SMHI uppmärksammar med ett meddelande om att det de närmaste dagarna kan väntas ohälsosamma temperaturer. På Öland blir det inte lika farligt men ändå varmt.
ÖLAND • Publicerad 24 juli 2019 • Uppdaterad 26 juli 2019
SMHI har utfärdat ett meddelande om att riskgrupper kan få problem de kommande dagarna på fastlandet. På Öland blir det inte lika farligt.
SMHI har utfärdat ett meddelande om att riskgrupper kan få problem de kommande dagarna på fastlandet. På Öland blir det inte lika farligt.Foto: ARKIV

Uppdaterad artikel:

Ett högtryck har dragit in över Sverige och SMHI utfärdade under tisdagen ett meddelande som berör större delen av landet utom Öland, Gotland och fjällen.

Annons

På fastlandet kommer temperaturerna att ligga över 26 grader de kommande dagarna och i helgen kan det bli upp till 30 grader. Det finns risk för att det då utfärdas en klass 1-varning.

Sådana temperaturer ökar påfrestningarna på kroppen vilket kan ge problem för framför allt riskgrupper.

Men även om Öland inte innefattas i meddelandet så kommer det ändå att bli riktigt varmt, särskilt imorgon torsdag då det kan bli 30 grader varmt. I helgen blir det lite svalare med temperaturer på mellan 23-25 grader.

I början av nästa vecka kryper det ner till 19 grader.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons