Annons

Odörchocken: ”Stinker så att man får kväljningar”

Den omskrivna campingen på norra Öland kritiseras på nytt.
”Stinker så att man får kväljningar”, säger en campinggäst och varnar för gnagare.
Norra Öland • Publicerad 27 juli 2023
Stank på camping.
Stank på camping.Foto: G-Stock Faces

Rubrikernas camping, men av fel anledning. Nu kommer ny kritik mot den omskrivna turistanläggningen på norra Öland.

Det klagomål Borgholms kommun fått börjar dock i dur:

Annons

”Det är en fantastisk camping med förutsättningar att kunna bli en av de bättre uppe i norr. Men då underhållet är väldigt sviktande så lär det inte hända under närmaste tiden”, skriver en campinggäst som på grund av fullbeläggning på andra campingar hamnade där han hamnade under nätterna fyra.

Därefter mer moll.

”Men det jag och min fru reagerade på var den stora sopkomprimator som står uppe vid servicehuset och stinker så att man får kväljningar lång bit ifrån den. Det luktar verkligen ruttet från den, och jag tänker att det töms max en gång per år då det är så lite gäster där”, skriver campinggästen till kommunen och varnar för gnagare, de bruna med svans alltså.

”Det är bara ett under att vi inte såg råttor runt den, men de är ju skygga djur så det är förståeligt att vi inte gjorde det. Men när råttorna kommer så lär det bli stora problem för camparna.”

Dessutom, rapporterar den ofrivillige campinggästen, var/är det förenat med fara att slänga sopor.

” När man skulle kasta sina sopor så är man tvungen att gå på gamla EU–pallar som säkert har stått där i flera år och brakar snart ihop då de är jättemurkna.”

”Det är bara ett under att vi inte såg råttor runt den.”
Från klagomålet
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons