Annons

Nytt företag i Borgholm hyr ut maskiner till både företag och privatpersoner

När Börje Thoresson, chef för HLL Hyreslandslaget, besökte Borgholm i somras och såg tomten bakom OKQ8 så väcktes intresset för att det skulle kunna vara intressant att skapa arbetstillfällen på orten.
Borgholm • Publicerad 27 mars 2018
Anton Ståhl och Roland Beijer arbetar på HLL Hyreslandslaget tillsammans med Henrik Engström som är depåansvarig.
Anton Ståhl och Roland Beijer arbetar på HLL Hyreslandslaget tillsammans med Henrik Engström som är depåansvarig.Foto: Maria Brynielsson

Idén blev till verklighet och i tisdags var personalen för Hyreslandslaget redo att ta emot de första besökarna. HLL Hyreslandslaget finns på flera orter i Sverige och är en av landets ledande maskinuthyrare som förser den svenska bygg- och anläggningsbranschen med maskiner dagligen.

– Totalt så har vi 800 produkter och vi här i Borgholm är faktiskt först med att få gödselgrep i sortimentet, säger Henrik Engström, depåansvarig.

Annons

Han berättar att det är tre anställa i depån i Borgholm och att det nästan enbart är helt nya maskiner som hyrs ut. Det kan vara alltifrån skruvdagare till dumpers, liftar och elverk.

– Depån i Borgholm är den som ligger längst söderut och förhoppningen är att vi ska bli långvariga och under tiden kunna utvecklas ännu mer. Vi löser eventuella transporter av maskinerna och finns till för våra kunder, säger Henrik Engström.

Första dagen det var öppet så kom Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare förbi tillsammans med Ilko Corkovic (S), Borgholms kommunalråd för att hälsa nya företaget lycka till.

– Vi visste inte om att de hade öppnat så vi gick hit sporadiskt. Det här är verkligen en nisch som har saknats i Borgholm och jag jublar nu. Om det går bra för våra företag så går det bra för kommunen, sa Ilko Corkovic.

Ilko sa att varje nystartat företag är tecken på att det finns en framtidstro.

Henrik Engström, depåchef (i mitten på fotot) fick besök av Ilko Corkovic (S), Borgholms kommunalråd och Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare.
Henrik Engström, depåchef (i mitten på fotot) fick besök av Ilko Corkovic (S), Borgholms kommunalråd och Kristian Sjövall, näringslivsutvecklare.Foto: Maria Brynielsson

– Vi kommer hålla öppet året om och en dag i veckan så kommer vi bjuda besökarna på korv med bröd. Kaffebryggaren är alltid på så alla som vill är välkomna hit, säger Henrik Engström.

Företaget hjälper till med allt från maskiner över dagen till större etableringar. Första depån öppnade i Västberga, Stockholm 2011. För att se vad som erbjuds finns en app för att underlätta för kunden.

Under våren planeras en officiell invigning hos HLL Hyreslandslaget.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons