Annons

Nytt Escaperoom på Öland

Glädjande nyheter för den som gillar att bli inlåst. Eller åtminstone att bryta sig ut.
Det blir en fortsättning för Escapefarm - med ett helt nytt rum till nästa säsong.
Löttorp • Publicerad 3 november 2019
Undertecknad reporter, Magnus Anderberg efter ett besök på Escapefarm med Walter Anderberg, Kristin Persson Lova Engman och Elias Hägg.

– Det har funkat jättebra i sommar, speciellt i juli och augusti, säger Christer Sten som öppnade Ölands första Escaperoom inför sommaren.

– Framför allt har turister kommit hit, inte så många från Öland men en del från Kalmar och Karlskrona nu efter höstsäsongen. Det har gått bättre än väntat.

Annons

Så pass bra att Christer Sten inte bara kommer fortsätta med Escapefarm - nu stänger han för säsongen och när han öppnar upp igen till påsk blir det med ännu ett rum.

– Vi gör allt själva. Jag, min son Kristoffer och syster Yvonne. Vi har en tydlig bild av hur det ska bli och är färdiga med mycket redan.

Det första rummet på Escapefarm heter Drängstugan och bygger på att gårdens dräng har fått sparken från sitt jobb och flytt platsen. Kvar är hans saker och hans sista lön. Dessa ska deltagarna i spelet "hämta” och genom de ledtrådar som finns i rummet ta sig ut innan bonden kommer hem. De har en timme på sig.

– Utan att säga för mycket bygger vi vidare på den historien. Det känns naturligt här på Escapefarm, säger Christer.

– Vi återanvänder mycket prylar och material för att bygga de här rummen.

Hur har responsen varit i år då?

– Vi har fått bra kritik, alla verkar ha kul .

Ryktet har gått att det varit svårt att ta sig ut?

– Haha, absolut har det varit tufft för en del. Men vi har styrt upp det med en del ledtrådar mot slutet för att försöka få alla att klara sig ut.

För den som vill ha utmaningar över vintern finns Escaperoom ”The Mystery” i Kalmar.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons