Annons

Nytillverkad keramik hos Skabbekatten

Längs östra vägen, mellan Kårehamn och Föra, finns Skabbekattens keramik i Djurstad. Här finns det mycket att ta del av under skördefestdagarna.
Djurstad • Publicerad 23 september 2023
Hos Skabbekattens keramik i Djurstad finns bland annat vaser med utskrapade mönster.
Hos Skabbekattens keramik i Djurstad finns bland annat vaser med utskrapade mönster.Foto: Privat

– Vid höstens ankomst firar vi skördefest på hela Öland och i lilla Djurstad, säger David Christensson.

Här får besökarna se nytillverkad keramik i butiken. Det finns både dekorerad brukskeramik för bordet och konstkeramik för väggen, väl tilltagna skålar, vaser med utskrapade mönster och keramikreliefer med olika motiv.

”Vid höstens ankomst firar vi skördefest på hela Öland och i lilla Djurstad”
David Christensson
Annons

Inne i Konstladan ställer Åkerbokonstnärerna ut. I år firar konstgruppen sina 55 aktiva år genom att visa upp sig i Djurstad under skördefesten och samtidigt har konstnärerna öppna ateljéer runtom på Öland.

Djurstadsoraklet finns på plats för att besvara frågor av filosofisk natur.
Djurstadsoraklet finns på plats för att besvara frågor av filosofisk natur.Foto: Privat

Det pånyttfödda Djurstadsoraklet finns i trädgården för att besvara frågor av filosofisk natur. I grunden är oraklet en ljusinstallation men det kan också klura på livets stora gåtor.

Under fredagskvällen lyser trädgården i vackra färger och här finns det möjlighet för besökarna att gå en keramisk tipspromenad och testa sina kunskaper om ett uråldrigt hantverk. Värmande äppelmust från trädgårdens äppelträd serveras .

Skördefest hos Skabbekatten är en del av Åkerbokonstnärernas skörderunda, liksom en del av Ölands stenrike.

– Jag kommer senare under hösten släppa mitt album ”Innan allting lagts till ro” och det kommer besökarna få förhandslyssna på. Det är musik som svävar iväg mot poetiska spörsmål men också stannar upp vid klassiska viskompositioner, säger David Christensson.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons