Annons

Nyfiken

På husgaveln sitter affischerna uppsatta. På håll är det svårt att uppfatta vad de berättar om.
Publicerad 6 november 2023
På husgaveln sitter affischerna uppsatta. Affischerna berättar om det som var och det som skall komma.
På husgaveln sitter affischerna uppsatta. Affischerna berättar om det som var och det som skall komma.Foto: Inger Wedeberg

Går jag närmare upptäcker jag arrangemang som skall genomföras om en tid – i föreningslokaler, i kyrkor, på idrottsplatser. Men där finns också affischer som har suttit kvar lång tid efter det att de var aktuella.

Affischerna berättar om det som var och det som skall komma. Och när jag blir nyfiken och går nära kan jag se vad de vill berätta. Det blir en gemensam kunskap för alla som går nära.

Annons

Den långa brevlåderaden har samma betydelse. Innehållet är inte offentligt men för varje ägare kan brevlådan innehålla värdefulla försändelser. Både glada och mindre glada nyheter. Finns där någon tidning får vi följa med i vad som händer runt omkring oss – också en slags affischtavla.

”Folk dör när nyfikenheten försvinner.”
Graham Swift, brittisk författare.

Alltsammans handlar om nyfikenhet. Att vi vill ta del av vad som händer. Att vi är intresserade av det som finns i vår närhet. Men det kräver av oss att vi tar de där stegen fram till husgaveln med sina affischer. Och att vi öppnar brevlådelocket för att se vad som göms i lådan.

Du som är nyfiken har möjlighet att lära dig mycket nytt, få information som kan vara både betydelsefull och viktig. Se på riktigt vad som är vad, vem som är vem. Och så kan vi dela det med andra och varandra på ett gott sätt.

Både du och jag har all rätt att använda vår nyfikenhet till att lära oss nya saker och följa med i vad som händer. Den goda nyfiken är till glädje för alla. Låt oss ta vara på den!

Din väg

Gå dit inga vägar finns att följa

Gå dit inga givna svar finns att få

Gå dit inga spår syns i sanden

Gå dit ingen annan ämnat gå

../..

Gå dit nyfikenhet besegrar rädslor

Gå dit mirakel kan slå in

Gå dit ljuset nu dig kallar

Gå – all lycka kan bli din!

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons