Annons

Nya musiksatsningen i Byxelkrok: ”Det är flera som har försökt”

I trion bakom Byxelkrok live ingår Kenneth Björk, Göran Hillborg och Fredrik Göthlin. Deras mål är att anordna konserter på festplatsen för att skapa mer drag i samhället.
Byxelkrok • Publicerad 1 juli 2023
Mikael Rickfors spelar på festplatsen i Byxelkrok den 23 juli.
Mikael Rickfors spelar på festplatsen i Byxelkrok den 23 juli.Foto: Peter Boström

De har alla ett stort hjärta för Byxelkrok och vill att det blir lite mer drag i samhället.

Det nya projektet Byxelkrok Live anordnar två konserter. Den 17 juli kommer Björn Afzelius-hyllningen ”Sånger till friheten” och den 23 juli Mikael Rickfors.

Annons

– Det är en mysig festplats med lång historia och vi känner alla att det vore trevligt med fler evenemang här. Det är flera som har försökt genom åren men det har varit svårt att få till det. Men hittar man artister som folk känner till så tror vi att det kommer fungera bra, säger Kenneth Björk.

Här saknas innehåll

”Det är en mysig festplats med lång historia”
Kenneth Björk, en av arrangörerna

Kenneth Björk har jobbat många år i musikbranschen som ljusdesigner och produktionsansvarig, bland annat för Badrocksturnén. Göran Hillborg har också lång erfarenhet från branschen då han har varit frilansmusiker. Fredrik Göthlin är entreprenör och driver Annas Ställe B&B, Göthlins Café och Byxelkroks Gokart.

Att Byxelkrok behöver mer underhållning är de alla överens om. Ambition är att försöka samordna spelningarna med Oskarshamns-färjan.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons