Annons

Nya kurser på Vuxenskolan

Mirsada Bajraktarevic har arbetat på Studieförbundet Vuxenskolan i 20 år. Hon ser att utvecklingskurvan ökar hela tiden och nu tar hon emot ansökningar till vårens kurser.
Borgholm • Publicerad 4 februari 2019
Mirsada Bajraktarevic, verksamhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan.
Mirsada Bajraktarevic, verksamhetschef på Studieförbundet Vuxenskolan.Foto: Maria Brynielsson

Snart är vårens studiecirklar redo att starta och det finns flera att välja bland. En av årets nyheter har redan 22 personer anmält sig till.

– Vi är nöjda med anmälningarna dit men det finns fortfarande platser kvar ifall fler vill vara med, säger Mirsada Bajraktarevic, verksamhetsutvecklare.

Annons

Högläsningscirklar finns i hela Kalmar län och den 21 februari är det dags för den första träffen på Färjestadens bibliotek. Högläsningarna kommer efter utbildningen ske på hela Öland och sätta guldkant på vardagen för de äldre.

– Intresset för högläsning har varit stort i hela länet och vi hoppas att Öland blir störst och bäst på det, säger Mirsada.

Det är många som känner en dragning till järn och smide. I nybörjarkursen i Byxelkrok får deltagarna lära sig spetsa och bocka materialet.

– Målarcirkel har funnits i 20 år i Borgholms kommun och nu är det Eva Wallenbrink som är cirkelledare. Det är så roligt att se hur alla utvecklas och det är många som gått under flera år.

På vårens program finns det mycket att välja på. Målarkurs i Vedic Art, En kurs i mirakler, Biodling för nybörjare, Permakulturodling och Engelska konversation är några av dessa.

– Permakulturodling började vi med förra året och intresset är stort, även att ta motorsågskörkort lockar många.

På motorsågsutbildningen varvas teori och praktik. Uppskrivning inför en examinator ingår i priset. Motorsågsutbildningar anordnas i Löttorp, Färjestaden och Borgholm under ledning av Peter Niklasson.

– Varje dag på Öland anordnas en kulturaktivitet och det är både imponerande och spännande. Det är fler föreningar som ringer nu och säger att de vill samarbeta.

Det är för tillfället 2 151 personer som deltar i studiecirkelverksamheten på Öland.

– Vi har även många kamratcirklar med till exempel linedance, körer och vävning. Vi letar efter nya cirkelledare som sitter på kunskap till exempel till spanska, säger Mirsada.

Hela programmet med vårens kursutbud finns tillgängligt på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons