Annons

Ny restaurang öppnar till midsommar

Bröderna Jonas och Erik Schenkel hade aldrig varit på Öland när de fick se att restaurangbyggnaden i Djupvik var till salu. Eftersom de letade efter ett ställe att öppna verksamhet i åkte de hit och föll för det fina läget invid kanten till Kalmarsund.
Djupvik • Publicerad 19 juni 2018
Bröderna Jonas och Erik Schenkel fastnade direkt för läget och möjligheterna med restaurangbyggnaden i Djupvik. Nu öppnar de sin restaurang “Elise” dagen före midsommaraftonen och hoppas att den ska bli en träffpunkt.
Bröderna Jonas och Erik Schenkel fastnade direkt för läget och möjligheterna med restaurangbyggnaden i Djupvik. Nu öppnar de sin restaurang “Elise” dagen före midsommaraftonen och hoppas att den ska bli en träffpunkt.Foto: Carin Svensson

– Vi fastnade ganska snabbt för det här, både den här platsen och potentialen, säger Jonas Schenkel.

Så de köpte byggnaden och tog över den i mitten av mars i år. Sedan dess har ombyggnation av kök och varuintag samt byggnation av ny inredning och nya utemöbler upptagit all deras tid. Nu närmar sig det tillfälle då de slår upp portarna och bjuder in sina gäster. Dagen före midsommarafton ska allt stå klart och premiäröppningen ske.

Annons

Därefter är det öppet varje dag och kväll fram till och med augusti. Utbudet kommer att variera en del då Jonas och Erik tänker satsa på glassbar med kulglass och egna toppingar samt sallader, dagens rätt och enklare mål med hembakat bröd som bas under dagtid. Salladerna och de enklare målen är också tänkta att kunna vara lätta att ta med till exempelvis stranden.

När sedan kvällen kommer har de bordsservering med en varmrättsmeny samt enklare förrätter med inspiration från spanska och franska rivieran.

– Det är som plockmat som man även kan äta som tilltugg och sitta och umgås runt, säger Erik.

Han och Jonas vill att “Elise”, som deras restaurang kommer att heta, ska bli en samlingspunkt dit människor ska känna sig välkomna att sitta och mysa och umgås.

– Vi kommer att ha en boulebana också och våra gäster kanske vill komma och spela, eller sätta sig och titta på solnedgången, säger Jonas.

Det ska också vara priser som gör att såväl barnfamiljen som den ofta återkommande gästen kan känna att det inte kostar för mycket.

De satsar på att laga mat från grunden och vill använda sig av lokala råvaror så långt det går.

– Vi började tidigt prata med olika lokala aktörer, säger Erik.

Den här första säsongen tänker de alltså ha öppet under sommarmånaderna samt under skördefesten.

– Sedan får vi utvärdera och se men kanske kommer vi att hålla öppet på helgerna före och efter säsong och vi har även tankar på att kunna ordna konferenser och till exempel bröllopsmiddagar och liknande längre fram, säger bröderna som gärna vill satsa långsiktigt på sin verksamhet.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons