Annons

Ny chef på jobbet: ”En utmaning!”

Vid årsskiftet tillträdde Agneta Ahlberg som operativ chef för Borgholms campingar.
Borgholm • Publicerad 16 januari 2020 • Uppdaterad 17 januari 2020

Agneta Ahlberg är uppvuxen i Hallstavik i Uppland. Efter studier på gymnasiet ville hon se något nytt och gjorde språkstudier utomlands som kombinerades med säsongsjobb på Skistar Vemdalen som receptionist och receptionsansvarig samt tre somrar på Kebnekaise Fjällstation med samma jobb.

– Jag fortsatte sedan på Mittuniversitetet i Östersund där jag tog en fil. kandidatexamen för att sedan återgå till Skistar Vemdalen, men då med försäljning inom grupp och konferens. Därefter avslutade jag med några säsonger i Åre med liknande jobb, där fick jag ännu mer erfarenheter som lockade till att fortsätta inom besöksnäringen, säger Agneta Ahlberg.

Annons

När hon såg en annons om att Hotell Borgholm sökte sommarpersonal så sökte hon. Det resulterade i elva år på Hotell Borgholm med Karin Fransson och Owe Fransson, från sommarjobbande receptionist till hotellchef.

– Där tog jag hand om fastighet, personal, ekonomi med mera. Det var mycket lärorikt och givande, säger Agneta.

Några från personalstyrkan är Hans Gerremo, Elin Wikström, Karin Jensen, Suzanne van der Hout, Hans Nilsson, Agneta Ahlberg och längst till höger Pelle Sundin.
Några från personalstyrkan är Hans Gerremo, Elin Wikström, Karin Jensen, Suzanne van der Hout, Hans Nilsson, Agneta Ahlberg och längst till höger Pelle Sundin.Foto: Privat

Den 1 januari började Agneta som operativ chef för Borgholms Campingar som innefattar campingarna Kapelludden, Grönhag och Köpingbaden samt Borgholms badhus och gym och senaste tillskottet ställplats Sunset i Borgholms hamn.

– Det känns spännande och utmanande. Jag kände att jag ville ta tag i något där jag får ta hand om helheten av verksamheten. Jag kan ju besöksnäringen från skidanläggning till hotell och det här är något mitt emellan, säger Agneta.

Hon säger att det känns väldigt bra att vara lagledare för ett team på cirka 70 personer under högsäsong och 15 året runt och ser fram emot att utveckla campingarna och badhus med tillhörande verksamheter.

– Camping ökar för varje år som semesterform, och så gör även Borgholms Campingar. Jag kom in i rätt skede där vi just börjar försäljningen på riktigt inför sommaren. Min förhoppning är att jag som operativ chef med min positiva energi levererar vad som är tänkt, och lite till.

Agneta tycker att detaljer i smått och stort är viktigt och det är något hon jobbat mycket med under hotelltiden. Hon känner en stor tilltro till sina nya medarbetare och hoppas att de tillsammans kan slipa på allt från service till den produkt som erbjuds.

– Målet är att vi ska bli bättre på detta. Gästen ställer större och större krav och vi måste hänga med där. Även om ”camping” har setts som en enklare form av boende så har efterfrågan på kvalitet ökat väsentligt, avslutar Agneta Ahlberg.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons