Annons

Nordens största kamelflock välkomnar besökare

I dag är ranchen en av dem största med tvåpuckliga kameler i norra Europa. Innan 1991 fanns inga privatägda kameler men idag finns det kameler lite varstans i Sverige.
Alböke • Publicerad 26 september 2023
Kanske får du som besökare se pusskalas i Alböke under skördefesten?
Kanske får du som besökare se pusskalas i Alböke under skördefesten?Foto: Privat

På Ormöga kamelranch har det funnits kameler i över 30 år. Bengt Erlingsson köpte dem första i början på 1990-talet eftersom han tyckte det passade så bra på det öländska alvaret.

– Kameler är tamdjur och trots att det känns exotiskt i Sverige så har dem varit tamdjur lika länge som hästen eller kon. 2010 startade jag en park för att erbjuda samma närhet till djur som jag är uppvuxen med. I parken kan du gå in till flocken med kameler och även gå in till mindre djur såsom getter, får, kaniner och se lamor. Barn kan även leka i lekstugan, hoppa med käpphästar eller leka med trampbil med mera, säger Signe Ahlström, Bengt Erlingssons dotter.

”I parken kan du gå in till flocken med kameler och även gå in till mindre djur såsom getter, får, kaniner och se lamor.”
Signe Ahlström
Annons

Det är första gången kamelranchen håller öppet under skördefesten. Nu vill de prova att välkomna gäster även denna helg. Här kommer det denna årstid finnas kameler och getter att se.

Getter finns också att se på gården.
Getter finns också att se på gården.Foto: Privat

– I butiken erbjuder vi våfflor, hantverk och så har vi utförsäljning av vackra klänningar bland annat, säger Signe.

Parken ÖlandsOasen startades 2010. Kamelranchen innefattar hela Ormöga gård medan ÖlandsOasen är sommarparken.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons