Annons

Nordens största dansband spelar i Borgholm

Det är fyrtio år sedan de senast spelade i Borgholm men nu kommer Lasse Stefanz till Sommarkväll på Borgholms torg. ”De har legat på önskelistan länge”, säger Bo Lundquist, sekreterare i Borgholms cityförening.
Borgholm • Publicerad 9 juli 2018
Bo Lundquist och Kenneth Sunesson från Borgholms cityförening presenterade programmet för Sommarkvällar på Borgholms torg som även i år kommer att arrangeras vid åtta tillfällen. I år gästas Borgholmsscenen av ett dansband de länge hoppats på att få dit.
Bo Lundquist och Kenneth Sunesson från Borgholms cityförening presenterade programmet för Sommarkvällar på Borgholms torg som även i år kommer att arrangeras vid åtta tillfällen. I år gästas Borgholmsscenen av ett dansband de länge hoppats på att få dit.Foto: Carin Svensson

När Bo Lundquist och Kenneth Sunesson från Borgholms Cityförening berättade om sommarens onsdagskvällar på torget kunde de berätta om en rad omtyckta band som kommer att spela på ”Sommarkvällar på Borgholms torg”. Premiären för konceptet som i år går in på sitt elfte år sker nu på onsdag.

– Black Jack inleder, de spelar mycket under hela året, omkring 180 spelningar per år men de har varit här alla år som vi har arrangerat detta och de tycker om att spela här, de vill komma hit varje år, säger Bo.

Annons

Det blir, liksom förra sommaren, totalt åtta sommarkvällar och två timmars musik, allsång och lotteri per kväll. En av kvällarna blir dock på en torsdag, nämligen den här veckan. Då kommer ”Just nu”, ett tributeband till Tomas Ledin. De spelar bara Ledin-låtar.

När Bo presenterar sommarens stora napp gör han det med stolthet i rösten:

– Den stora nyheten i sommar är att vi har lyckats få hit Nordens största dansband, Lasse Stefanz, jag började prata med dem redan i oktober och i början av december blev det klart att de ska komma hit, säger han och tillägger, då räknar vi med nytt publikrekord om vädret tillåter.

I genomsnitt brukar de räkna på 4000-5000 personer per kväll under Sommarkvällar på Borgholms torg men den här lite speciella kvällen hoppas Bo och Kenneth på att hamna på 8000-10000 personer.

Två öländska band är också med under sommarkvällarna.

– Ölands dansbandsstolthet, Lasse Trofasts orkester och så förstås The Hildebirds, de var med för första gången förra året och gjorde succé då så de kommer tillbaka i år också, säger Bo.

Han och Kenneth är glada över samtliga sommarens artister. Wizex är ett band som varit med i många år liksom Barbados som är ett återkommande band på Borgholmsscenen och är mycket omtyckta. Donnez, som avslutar sommarkvällarna, spelar i Borgholm för första gången och är även de väldigt uppskattade.

– De spelar i Sverige, Norge och Finland och var topp tre i dansbandskampen för åtta år sedan, säger Bo.

Allsångshäftet eller Sommarguiden som Bo och Kenneth också kallar den kommer som vanligt att innehålla allsångstexter, lokala annonsörer och sponsorer, en karta över Borgholm men också en evenemangskalender över de större evenemangen som sker mellan 6 juli och 6 september i området mellan Lundegård i norr och Ekerum i söder.

Ett par nyheter blir det för i år låter man för första gången bli att anlita en konferencier.

Annons

– Det blir Bosse, jag och Annelie Mellbin som håller i påannonseringar och utlottningar och sådant, säger Kenneth Sunesson.

Det blir också ny placering av scenen som nu på onsdag på prov kommer att placeras på stensättningen framför kyrkan, för att den ska synas från fler håll.

– Vi testar nu och ser hur det blir med ljud och allt men vi hoppas att det ska bli bra att ha den så, säger Kenneth.

Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons