Annons

Njut av öländska delikatesser i naturen: ”Allt som serveras är närproducerat”

Lokal kultur- och historia varvas med närproducerad mat den 15 maj på dramatiska stenkusten.
Jordhamn • Publicerad 13 maj 2022
Charlotte Axelsson driver Visit Kalmar Öland sedan 2021. På fotot serverar hon havtornsdryck.
Charlotte Axelsson driver Visit Kalmar Öland sedan 2021. På fotot serverar hon havtornsdryck.Foto: Pressbild

Ett härligt sätt att umgås på är genom matvandringar där öländska delikatesser serveras ute i naturen. En engagerad guide finns med för att berätta om traktens mat– och kulturhistoria. Det utlovas oförglömliga upplevelser som deltagarna kommer minnas en längre tid.

” Stenkusten är ett unikt landskap och en av de vackraste kusterna på Öland där kalkstensklipporna bär spår av människan och havet”
Charlotte Axelsson, guide och ägare av Visit Kalmar Öland.

Under Öland Spirar anordnas en matvandring längs den dramatiska stenkusten i Jordhamn på norra Öland. Längs vägen görs matstopp för att avnjuta öländska läckerheter som dukas upp i naturen. Allt som serveras är närproducerat.

Matvandringen längs Stenkusten går under namnet ”En matvandring i Skumtimmens landskap”.
Matvandringen längs Stenkusten går under namnet ”En matvandring i Skumtimmens landskap”.Foto: Pressbild
Annons

– Stenkusten är ett unikt landskap och en av de vackraste kusterna på Öland där kalkstensklipporna bär spår av människan och havet. I år firar vi flera jubilarer på ön, vilka berättar jag under vandringen, säger Charlotte Axelsson, guide och ägare av Visit Kalmar Öland.

Matvandringen längs Stenkusten går under namnet ”En matvandring i Skumtimmens landskap” och tar närmre tre timmar.

– Stenkustvandringen är populär, nästa gång blir 6 och 19 juni. Samtidigt som Öland Spirar är det Världsarvshelg och den 14 maj har jag matvandring på vårt sköra älskade Alvar. Gillar du ost och orkidéer är detta en matvandring att sikta in sig på, fortsätter Charlotte.

Det är Visit Kalmar Öland som är arrangörer i samarbete med lokala matproducenter.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons