Annons

Musikkvällar, tipsrunda och hembakat lockar besökare till Café Sjöstugan

Hembakat, musikkvällar och tipsrunda är en del av allt som Café Sjöstugan erbjuder denna sommar.
Borgholm • Publicerad 26 juli 2021
En pärm med tidningsurklipp från 1920-talet om just Sjöstugan och Axel Kargels tid där finns på Café Sjöstugan.
En pärm med tidningsurklipp från 1920-talet om just Sjöstugan och Axel Kargels tid där finns på Café Sjöstugan.Foto: Privat

Sommaren 2018 började ett nytt kapitel i Annelie Dahlbergs liv i samband med att hon övertog Sjöstugan. Hon hade tillsammans med sin familj tidigare tittat på Sjöstugan och funderat på om det skulle vara något att starta en caféverksamhet på.

– När möjligheten kom så tog vi den och sedan dess drivs Café Sjöstugan med hjälp av familjen samt säsongsanställda. Vi vill att Café Sjöstugan ska vara präglat av gemenskap, värme och familjär stämning.

Café Sjöstugan drivs sedan tre år tillbaka av Annelie Dahlberg.
Café Sjöstugan drivs sedan tre år tillbaka av Annelie Dahlberg.Foto: Michael Ståhl
Annons

Huset har ett kulturhistoriskt värde och tack vare generösa släktingar till Kargel finns en hel pärm med tidningsurklipp från 1920-talet om just Sjöstugan och Axel Kargels tid där.

Huset har många år på nacken vilket innebär låga dörrkarmar, höga trösklar och sneda golv.

– Det är byggt 1785 och hitflyttat frå̊̊n Isgärde 1927 (tidigare tingshus) och har sedan dess varit café- och restaurangverksamhet med olika arrendatorer, bland annat konstnären Axel Kargel med fru, säger Annelie.

I sommar anordnas tips –och bingopromenader samt flertalet musikkvällar.

– Naturligtvis så följer vi alltid de aktuella restriktioner som finns och vi planerar även för yogakurser denna sommar.

Musikkvällar

9 juli Daniel Yngwe

15 juli Elvisafton

16 juli The Hildebirds

18 juli Daniel Yngwe

23 juli 2 trubadurer

6 augusti Daniel Yngwe

14 augusti 2 trubadurer

Fler musikkvällar kan tillkomma efterhand.

Daniel Yngwe känner säkert många igen från Talang. The Hildebirds är ett lokalt band, 2 trubadurer spelar akustisk musik och utgår från Kalmar och spelar runtom i södra Sverige. Under musikkvällarna kommer det finnas särskilda menyer.

– Annars serverar vi bland annat bakad potatis, pajer, sallader, hamburgare, korv, wraps och matiga smörgåsar. Kakor och bakverk och allt är såklart hembakat. Självklart finns det glass med. Vi har fullständiga rättigheter.

Café Sjöstugan stödjer även ”Skänk en kaffe ” som innebär att en kund kan betala för en extra kaffe , fika eller lunch som någon anna , med kanske lite tuff vardagssituation, kan nyttja.

– I dessa tider har många det tufft och det känns bra att kunna hjälpa till på olika sätt, säger Annelie.

All mat och fika finns som takeaway.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons