Annons

Mörkt dygn: Nytt dödsfall – Nära rekordet i smittspridning

Det har varit ett mörkt dygn i länet. Ytterligare en person med covid-19 har dött och många har smittats på Öland och i hela länet är det nästan rekord.
Öland • Publicerad 22 april 2021

Region Kalmar län meddelar att ytterligare en person med covid-19 har dött det senaste dygnet. Det handlar om en kvinna i 90-årsåldern från länet. Det innebär att sammanlagt 130 personer med covid-19 har avlidit på länets sjukhus.

Idag vårdas 46 personer i covid-19 på sjukhus i länet och tio personer behöver intensivvård varav åtta med respirator.

Annons

Det senaste dygnet har 12 personer blivit utskrivna.

Dagens siffror visar att 231 personer från länet bekräftats smittade i covid-19 det senaste dygnet. Det är inte långt ifrån rekordet för en dag.

På Öland har 30 personer bekräftats smittade det senaste dygnet, sex personer kommer från Borgholms kommun och 24 från Mörbylånga kommun.

Sedan pandemin startade har Öland haft 1 303 fall, 444 i Borgholms kommun och 859 i Mörbylånga kommun. I länet handlar det om 17 400 fall.

Här saknas innehåll

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons