Annons

Moderat kritik mot nytt beslut kring Åkerboskolan

I slutet av maj tog kommunstyrelsen i Borgholm inriktningsbeslut om renovering av Åkerboskolan med röstsiffrorna 6-5. I veckan hade kommunstyrelsens arbetsutskott uppe frågan igen, efter en motion från Vänsterpartiet som anser att frågan är så viktig att den bör avgöras i fullmäktige.
Löttorp • Publicerad 14 november 2018
Åkerboskolan ska renoveras, enligt tidigare beslut. Men nu vill (V) att frågan ska upp i fullmäktige, eftersom det är ett så viktigt beslut.
Åkerboskolan ska renoveras, enligt tidigare beslut. Men nu vill (V) att frågan ska upp i fullmäktige, eftersom det är ett så viktigt beslut.Foto: Arkiv

Motionen bifölls i arbetsutskottet, som består av Ilko Corkovic (S), Staffan Larsson (C) och Marcel van Luijn (M), med röstsiffrorna 2-1.

Den sistnämnde reserverar sig mot beslutet och skriver i en skriftlig reservation:

Annons

”Jag reserverar mig mot beslutet att bifalla motionen till förmån för mitt eget avslagsyrkande samt tjänsteskrivelsens slutsats att kommunstyrelsen redan har fattat beslut i ärendet och att motionen därför borde avslås”, skriver Marcel van Luijn.

I sin reservation riktar han kritik både mot hur (S) och C) hanterat frågan.

– Motionen lämnas in redan i juni, så den skulle kunna behandlats tidigare, anser Marcel van Luijn.

– Jag är väldigt irriterad över hur frågan behandlats. Redan i somras borde man gjort en upphandling av projektledare, fortsätter han.

Kommunalrådet Ilko Corkovic (S) försvarar beslutet att säga ja till vänsterns motion:

– Med facit i hand skulle vi yrkat redan i maj på att frågan skulle upp i fullmäktige, det är en av de i särklass största investeringarna i kommunen på länge.

– Det är ett så viktigt beslut att fullmäktige bör säga sitt. Vad vi är överens om är att ge Löttorp en skola som är tipp-topp, fortsätter Ilko Corkovic.

Vänsterpartiets motion kommer nu att tas upp i kommunstyrelsen och därefter, om beslutet blir så, i fullmäktige.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons