Annons

Misstänkt terrordåd i Marcel van Luijns hemstad – ”Inträffar i en intensiv tid för landet”

Tre personer har dött och nio har skadats i en skottlossning som inträffade i Utrecht under måndagsförmiddagen. Det är Borgholmspolitikern Marcel van Luijns hemstad och han följer utvecklingen noga.
UTRECHT/KÖPINGSVIK • Publicerad 18 mars 2019
Utrecht är Marcel van Luijns hemstad och han följer utvecklingen noga.
Utrecht är Marcel van Luijns hemstad och han följer utvecklingen noga.Foto: ARKIV

Tre personer har dött och nio har skadats i en skottlossning i en spårvagn i Utrecht i Nederländerna som inträffade klockan 10.45 på måndagen, rapporterar Dagens Nyheter.

Flera svenska medier rapporterar att den nederländska polisen misstänker att det rör sig om ett terrorbrott. Nederländerna har höjt terrorhotnivån i provinsen till högsta nivå och uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus.

Annons

Polisen ska via Twitter ha varnat för och släppt en bild på en 37-årig man som misstänks vara inblandad i skjutningen, skriver TT.

Borgholmspolitikern Marcel van Luijn kommer från Utrecht och följer händelseutvecklingen noga.

– Det inträffar i en intensiv tid för landet. Det är valrörelse och det var planerat för en stor polisstrejk som har fått avblåsas. Politikerna har kommit överens om att ligga lågt med sina kampanjer.

Är du orolig?

– Nej inte särskilt, de jag känner som bor där borde inte befinna sig i det området där det har inträffat. Jag har inga signaler på det i alla fall.

Är det en stor publik plats där det har inträffat?

– Egentligen inte. Det är en stor trafikplats med en väg som leder in i ett större bostadsområde. Det är inte en stor allmän plats där det rör sig mycket folk, som exempelvis ett torg eller en park.

Har Nederländerna drabbats mycket av terrorhot den senaste tiden?

– Det har inte varit i samma utsträckning som i andra länder och inte heller i Utrecht som inte är någon huvudstad eller har några regeringsbyggnader. Men vi vet inte ännu säkert om det handlar om ett terrorbrott.

Hur är stämningen i staden?

– Jag har inte varit i kontakt ännu med de jag känner i staden för de jobbar fortfarande.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons