Annons

"Tusen personer på plats” - Missing people söker efter sex-åriga pojken: Här kan Du hjälpa till

En sex-årig pojke är försvunnen i Färjestaden. Polisen gick vid 19:30-tiden ut med att Missing people är inkopplade och att frivilliga kan hjälpa till med sökarbetet vid 20:30-tiden.
Färjestaden • Publicerad 21 november 2019 • Uppdaterad 22 november 2019
Missing people på plats i Färjehallen.
Försvunna Jones, sex år från Färjestaden.

Polisen skriver 19:30 på sin hemsida: Frivilligorganisationen ”Missing People” har erbjudit sin hjälp i sökarbetet efter sex-åriga Jones och var på plats i Färjestaden vid 20.30-tiden. Intresserade frivilliga som ville hjälpa till i sökarbetet uppmanades samlas i Färjehallen, Järnvägsgatan/Stengatan.

Annons

– Oerhört engagemang, hela sporthallen är nästan full. Det kan vara tusen personer här, svårt uppskatta, det fylls på hela tiden, säger Ölandsbladets Peter Boström som är på plats.

Bland de närvarande hade merparten gula västar för att synas ordentligt under sökinsatsen.

– Alla säger samma sak. ”Klart jag ställer upp, hade det varit min sex-åring skulle jag också vilja att folk gjorde det.”

Stefan ”Bucha” Andersson, ledare för FBC Kalmarsund innebandylag som skulle tränat i hallen under kvällen:

– Vi har ställt in för att hjälpa till med sökinsatsen istället. Tjejerna är egentligen för unga men kör en egen liten grupp utanför Missing peoples insats.

Klubben står dessutom för kaffe till de som är på plats och hjälper till.

För att få delta i sökarbetet måste man vara minst 18 år och giltig ID-handling måste uppvisas.

21:00: Missing people har precis anlänt från Blekinge och behöver tid för att strukturera upp sökinsatsen.

– Vi väntar fortfarande på västar och ficklampor som ska komma från Blekinge, alla måste ha de där västarna för att vara försäkrade, meddelar Peter Boström vid 21:20-tiden.

Vid 23.30-tiden meddelar Patric Fors, presstalesperson vid polisen i Region syd, att begäran om hjälp från Försvarsmakten är skickad. Begäran gäller att få hjälp med sökandet med försvarets helikopter som klarar av nattens väderförhållanden.

Annons

– När den är i luften kan kan jag inte svara på, men den kommer vara i luften någon gång under natten, säger Patric Fors.

05.30: Sökandet pågår lika intensivt under tidiga morgontimmarna och enligt vakthavande befäl, Andreas Hulting, har även en förfrågan gjorts till försvaret.

– Det stämmer att vi ställt en frågan till försvaret om sökhjälp. Vi har ju under natten haft försvarsmaktens helikopter men nu vill vi utöka med sökhjälp även på marken, säger han.

Andreas Hulting vill inte kommentera rykten om att det skulle kunna ligga ett brott bakom försvinnandet.

– Det vill jag inte alls kommentera, säger han.

Vid 10-tiden drog Missing people igång en ny insats från Färjehallen. Följ utvecklingen Live här, via text och film:

Hundratals människor på plats inför sökandet.
Magnus AnderbergSkicka e-post
Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons