Annons

Mimmi, 28, i Bonde söker fru: ”Han får gärna vara grym på att laga mat”

Med ett varmt leende och ett sprudlande skratt öppnar hon dörren, Mimmi Åsenius, 28 år från Näsby. Hon är en av de sju bönderna som i år söker kärleken i ”Bonde söker fru” och Ölandsbladet fick en stund med henne denna soliga måndag.
Näsby • Publicerad 3 april 2023 • Uppdaterad 10 april 2023
Mimmi Åsenius, köttbonde på södra Öland är med i Bonde söker fru.
Mimmi Åsenius, köttbonde på södra Öland är med i Bonde söker fru.Foto: Natalia Johansson

Mimmi Åsenius är uppvuxen i Näsby. Föräldrarna äger fastigheten intill, Mimmis barndomshem, samt gården Mimmi bor på idag.

– Jag arrenderar den av mina föräldrar. Pappa köpte den här fastigheten -03 av Bengt Palmblad.

”Jag gillar att hitta på nya saker. Man vill inte ligga på dödsbädden som 90-åring och ångra att man inte testade nya saker.”
Mimmi Åsenius
Annons

Stora kalkstensplattor leder upp till det röda huset från innergården och ladugårdsbyggnaderna ramar in fastigheten, det är en hemtrevlig och mysig gård. Vårblommor tittar fram lite överallt och på baksidan står djuren och äter sin ensilage. Små alerta kalvar leker och det är en lugn stämning bland de stora djuren. Mimmi ropar på Truls, hennes avelstjur och absoluta favorit i gänget. Han kommer kvickt, tittar lite skeptiskt på reportern men väljer att säga hej till matte och lägger sin stora panna mot hennes ansikte.

– Han är så fin, säger Mimmi och kliar Truls längs halsen och berättar att den crémefärgade rasen heter charolais.

Avelstjuren Truls kommer så fort han hör matte ropa.
Avelstjuren Truls kommer så fort han hör matte ropa.Foto: Natalia Johansson

Sammanlagt har hon 130 tjurar, hon köper upp dem när de är små och skickar dem till slakt när de vuxit till sig.

– Sedan har vi 20 dikor som vi får våra egna kalvar ifrån.

Berätta, hur kommer det sig att du sökte till Bonde söker fru?

– Det var faktiskt mina kompisar som hade anmält mig. När TV4-produktionen ringde och frågade om jag ville vara med blev jag så chockad för jag hade ingen aning om detta. Jag sa först att jag behövde fundera lite men kom sedan fram till att ”äsch, jag kör”.

Det visade sig att även hennes syster hade anmält henne till programmet.

– Haha, ja det trodde jag aldrig.

Brevskrivare kan vänta ett aktivt liv på gården med en magisk omgivning och en tjej som inte räds äventyr.
Brevskrivare kan vänta ett aktivt liv på gården med en magisk omgivning och en tjej som inte räds äventyr.Foto: Natalia Johansson

De här männen som skriver till dig, vad kan de vänta sig?

–Jag är lojal, glad och skojfrisk men jag kan också vara ganska envis och tjurskallig. Jag vet vad jag vill, då kan det vara bra om han kan bromsa mig.

Annons

Brevskrivare kan med andra ord vänta ett aktivt liv på gården med en magisk omgivning och en tjej som inte räds äventyr.

– Jag gillar att hitta på nya saker. Man vill inte ligga på dödsbädden som 90-åring och ångra att man inte testade nya saker.

Hon har mc-kort och längtar efter att kunna damma av sin cruiser-hoj, likaså längtar hon efter sommarens bad.

– Ja, jag älskar att bada men tycker det är så tråkigt att åka och bada själv.

Här saknas innehåll

Mimmi Åsenius är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och tar just nu danslektioner i tango. Hon ser fram emot en härlig sommar med nya upplevelser.
Mimmi Åsenius är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och tar just nu danslektioner i tango. Hon ser fram emot en härlig sommar med nya upplevelser.Foto: Natalia Johansson

Vad sätter du framtida brevskrivare på att göra om de kommer till gården?

– Haha, jag vet inte riktigt. Kanske att måla – och åka och bada, säger Mimmi med ett leende.

Hon har rest runt mycket. Under en tid bodde Mimmi i England och jobbade som au-pair, innan hon återvände till familjegården på Öland bodde hon även i Jämtland med dåvarande sambo. Årets enda kvinnliga deltagare i Bonde söker fru besitter flera talanger och har många intressen. Hon är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och tar just nu danslektioner i tango.

Hur har responsen varit hittills?

– Det har kommit många vänförfrågningar på Facebook och jag har fått meddelanden. Men jag har valt att inte svara på dem. Programmet går ju ut på att skriva brev, så jag väntar.

På frågan hur den perfekta mannen bör vara funderar Mimmi en stund.

Annons

– Mycket är ju såklart kemi, men tummen mitt i handen kanske kan bli problematisk, det är bra om han kan hjälpa till i alla fall lite. Sedan kan det kanske bli problematiskt om han är väldigt allergisk mot kossor. Han får gärna vara grym på att laga mat, för jag tycker det är jättetråkigt att laga mat.

Tv-tittarna har fått en snabbpresentation av alla bönderna. Men nu på skärtorsdag visas Bonde söker fru - casting 2023, där tittarna får se mer av bönderna.

Har du sett avsnittet innan?

– Nej, jag har inte sett det än, jag är jättespänd.

Som sagt, den 6 april visas castingen. Sista dag att lämna brev är den 14 maj sedan återstår det att se hur många beundrarbrev posten får dela ut i Näsby.

Fakta

Om Mimmi Åsenius

Namn: Mimmi Åsenius

Bor: Arrenderar gård i Näsby

Ålder: 28

Familj: Mamma, pappa, 3 syskon och 5 syskonbarn

Intressen: Jaga, åka motorcykel, dansa

Detta visste ni inte om Mimmi: ”Gillar att resa och jag älskar när jag kan unna mig en sovmorgon”

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons