Annons

Matjätten stoppar vindruvor – kan vara en hälsofara

Uppvisat för höga nivåer av bekämpningsmedel som kan innebära hälsofara.
Öland • Publicerad 31 oktober 2023
Coop återkallar gröna vindruvor.
Coop återkallar gröna vindruvor.Foto: billnoll

Coop har beslutat att återkalla kärnfria gröna vindruvor, 500 gram med lot.nr (identifieringsnummer) 2390892. Det gäller alltså vindruvor är inköpta under perioden 20 oktober till 30 oktober och numret står skrivet på plastasken druvorna ligger i.

Anledningen är att varan vid en rutinkontroll uppvisat överskridande nivåer av bekämpningsmedlet fluvalinat och produkten kan innebära hälsofara.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Coop att de beklagar det inträffade och tar händelsen på mycket stort allvar, de ska utreda med leverantören hur detta har kunnat ske.

Vid återkallelsen stoppas produkten i kassan och är inte möjlig att köpa. Kunder som har köpt varan under aktuell period uppmanas att ta med sig varan alternativt kvitto till butik för att få pengarna tillbaka.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons