Annons

"Många avbokar vaccinationer på Öland: Glädje bytt mot chock: ”De tror att faran är över"

Slopade restriktioner. Då bokar många ölänningar av sina vaccinationstider.
– En del har sagt att nu är faran över då behöver man inte vaccin. Men det är ju precis tvärtom. Det är inte klokt, säger Eva Folkesdotter Paradis.
Färjestaden • Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 10 september 2021
Många har nu avbokat sina vaccinationstider vilket oroar de som utför dem.
Många har nu avbokat sina vaccinationstider vilket oroar de som utför dem.Foto: master1305

Beskedet möttes av stort jubel av många, men bland de som utför vaccinationerna på Ladan i Färjestaden har glädjes bytt mot chock när många har bokat av sina vaccinationstider och en del har uttryckt att de inte behöver vaccinera sig för nu är faran över.

Annons

– Det är inte klokt. Jag är verkligen chockad, säger Eva Folkesdotter Paradis som sedan i mars jobbat med vaccinationer på Ladan.

Hon menar att det varit hög vaccinationsvilja och högt tryck på bokningarna. Men när det var dags för att åter börja vaccinera på torsdagen fick man in ett flertal avbokningar.

– Så har det inte varit innan. Vi har inte pratat med dem som bokat men med andra som varit här idag som har bekanta som sagt att de inte tycker att de behöver vaccinera sig nu, för nu är ju faran över. Och känslan är att de som bokat av tänker på samma sätt.

– Någon har sagt att de bara vaccinerar sig för att de ska åka utomlands.

Eva Paradis Folkesdotter och hennes kollegor tycker att det är väldigt allvarligt om fler väljer att inte vaccinera sig.

– Pandemin är inte är över för att restriktionerna tagits bort. Snarare är det ännu viktigare att vaccinera sig nu när det säkert kommer bli trängre på många platser.

Hon tycker att tajmingen från regeringen och folkhälsomyndigheter att slopa restriktionerna inte var bra.

– Det ger ett väldigt signalvärde till befolkningen, folk verkar tro att de kan som nu kan leda till ökad smittspridning på grund av minskad benägenhet att vaccinera sig. det kan sluta illa.

Nu ska Folkesdotter Paradis skriva till Folkhälsomyndigheten och socialminister Lena Hallengren och berätta om situationen.

– De kanske skiter i en liten kommun på Öland men vi kan i alla fall vittna om läget här

Eva Folkesdotter Paradis är oroad över att många ölänningar har bokat av sina vaccinationstider.
Eva Folkesdotter Paradis är oroad över att många ölänningar har bokat av sina vaccinationstider.Foto: Andreas Yngvesson
”Det är inte klokt. Jag är verkligen chockad.”
Eva Folkesdotter Paradis

Här saknas innehåll

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons